Ønsker å etablere seg på toppnivå

Follo, Gjerpen og Oppsal er igjen del av det gode selskap i REMA 1000-ligaen. Bak fra venstre: Anna Vyakhireva (Vipers), Camilla Herrem (Sola), Maja Muri (Romerike Ravens), Julie Hulleberg (Fredrikstad Ballklubb), Linn Jørum Sulland (Oppsal) og Sherin Obaidli (Molde). Foran fra venstre: Silje Alvestad (Follo HK Damer), Maja Furu Sæteren (Larvik), Maria Hjertner (Byåsen), Fanny Skindlo (Tertnes), Anniken Obaidli (Storhamar), Sara Ashuri (Gjerpen), Celine Solstad (Fana) og Mari Myrland (Aker Topphåndball).Foto: Svein André Svendsen

Follo, Gjerpen og Oppsal er klare for REMA 1000-ligaen – og for å kjempe om å beholde plassen.

Som følge av at REMA 1000-ligaen ble utvidet fra 12 til 14 lag før inneværende sesong, har tre lag rykket opp fra 1. divisjon. Follo HK Damer og Gjerpen endte på første- og andreplass i 1. divisjonen og rykket direkte opp, mens Oppsal spilte kvalifiseringskamper mot Volda og sikret seg den siste plassen i eliteserien.

Mens Gjerpen og Oppsal har lange tradisjoner på øverste nivå, er Follo klare for sin tredje sesong i REMA 1000-ligaen. Sistnevnte rykket opp for første gang sesongen 2019/20, og har siden spilt annenhver sesong i eliteserien og i 1. divisjon.

Follo-trener Michael Rehnquist gleder seg til å ta fatt på sin andre sesong som hovedtrener.

– Nå ønsker vi å etablere oss på øverste nivå, det er målet. Vi ønsker ikke å være det jojo-laget vi har vært de siste årene. Nå håper vi at vi er gode nok til å bli, sier han og legger til:

– Forventningene er at vi fortsetter å utvikle oss. Det er et fryktelig ungt lag, så det handler om å utvikle både enkeltspillere og et kollektiv. Så har jeg forventninger om at vi skal være gode nok til å spille i REMA 1000-ligaen neste sesong også.

Follos oppkjøring har vært preget av skader og fravær, men Rehnquist ser likevel lyst på den kommende sesongen.

– På papiret ser det veldig fornuftig ut, men samtidig har vi vært fryktelig plaget av smårusk. Vi har ikke hatt en eneste treningsuke med fullt lag, og har heller ikke kunnet spille treningskamper med hele mannskapet, så det har gjort oppkjøringen litt annerledes enn vi hadde håpet på. Likevel er det spillere som har høstet god erfaring, og det håper vi kan komme oss til gode denne sesongen.

Gjerpen og Pål Oldrup Jensen har tilbrakt de tre siste sesongene i 1. divisjon. Det har vært positivt, mener Jensen.

 – Det er godt å være tilbake i REMA 1000-ligaen. Selv om det har vært greit i 1. divisjon, er det noe annet å spille på dette nivået. Vi har trengt den tida til å bygge opp en treningsgruppe, en kultur og en struktur i klubben, så det har vært positivt. Det er godt å være tilbake på det øverste nivået. Så blir det spennende og utfordrende, men det er det som driver oss, sier Jensen.

– Vi har nok vært regnet som en opprykkskandidat de tre siste sesongene, og vi har vunnet mange kamper i 1. divisjon. Nå blir hverdagen litt annerledes, og vi må kjempe for å vinne hver eneste kamp.  Jeg tror at vi har muligheter, men vi må spille opp mot vårt toppnivå hele veien. Utfordringa blir å håndtere med- og motgang. Når ting ikke går så bra for oss, skal vi likevel klare å løfte oss.

Nå er målet å beholde plassen i REMA 1000-ligaen.

– Det er kjempeviktig å få kontinuitet og utvikle den sportslige biten, også i forhold til publikum, sponsorer og klubben. Vi ønsker ikke å fyke opp og ned mellom REMA 1000-ligaen og 1. divisjon, sier Jensen.

Oslo-laget Oppsal og trener Henrik Wilhelmsen stemmer i. De rykket ned etter 10 år i REMA 1000-ligaen før forrige sesong.

– Vi håper å etablere oss i REMA 1000-ligaen igjen, og å kunne bite fra oss på en god måte. Jeg tror vi kan skape problemer for mange, men jeg tror også vi kan tape for alle, så det blir viktig å ikke svinge for mye i prestasjonene. Det er en del nye spillere i laget, så ting kommer nok til å svinge, men vi gleder oss, sier Wilhelmsen.

– Jeg var ny som trener før forrige sesong og har ikke vært med på reisen hit, men jeg synes vi fikk en ny giv i klubben og brukte det til noe positivt etter nedrykket. Jeg synes vi har kommet styrket ut av det, både sportslig, men også organisatorisk som klubb, legger han til.

– Vi trener godt, og jeg synes vi har skapt en veldig god treningskultur. Det er jenter som er dedikerte, som virkelig har lyst til å bli gode og som legger ned en vanvittig jobb for å utvikle seg hver eneste dag. Så synes jeg vi har et godt apparat med trenere, målvaktstrener og fysisk trener som utfyller hverandre på en god måte, slik at spillerne blir sett og tatt vare på.

Follo, Gjerpen og Oppsal spiller sine første seriekamper onsdag. Slik er dagens kampprogram:

Kl. 18.00 Fredrikstad Bkl. – Tertnes Håndball Elite
Kl. 18.00 Larvik – Aker Topphåndball
Kl. 18.00 Fana – Gjerpen HK Skien
Kl. 18.00 Oppsal – Molde Elite
Kl. 18.30 Romerike Ravens – Storhamar Håndball Elite
Kl. 18.30 Follo HK Damer – Sola

Alle kampene sendes på TV 2 Play.

Les mer:

REMA 1000-ligaen 2023/24

Av Maria Kurth

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer