Vipers møter Byåsen i sesongåpningen

Kari Aalvik Grimsbø og Tomás Hlavatý.
Foto: Svein André Svendsen / NHF

Trippelmester Vipers drømmer om flere medaljer. Motstanderen har også klare ambisjoner.

– Vi har en klar målsetning om å ta et steg opp fra forrige sesong og etablere oss i øvre del av tabellen, sier Byåsen-trener Kari Aalvik Grimsbø.

Etter tre år med åttendeplass i REMA 1000-ligaen, har laget sett seg nødt til å justere på målsetningene. Fra å drømme om en plass i Champions League, skal de røde og blå nå finne fotfeste blant de fire beste i REMA 1000-ligaen.

– Det er viktig for oss å være realistiske og bygge stein for stein. Vi har et veldig spennende lag, og vi vet hva som bor i spillerne, men samtidig er det unge jenter, så vi er nødt til å være tålmodige.

Første stein legges tirsdag kveld kl. 18.15 når Byåsen møter Vipers i åpningskampen i REMA 1000-ligaen for kvinner. Det kan bli av den tøffe sorten.

– Både spillere og trenere er veldig spente på å komme i gang. Å åpne mot Vipers er ikke bare-bare, men det er fint at vi får prøve oss mot de beste med én gang. Vi gleder oss veldig!

Ny hovedtrener i Vipers

Det samme gjør Vipers Kristiansand – fjorårets trippel-vinner og Champions League-mester.

– Vi gleder oss til å komme i gang. Jeg kjenner at spillerne gleder seg til å komme i gang, så vi ser frem til å gå ut på banen i Aquarama på tirsdag. Vi trenger denne kampen for å komme tilbake i konkurranseform, og det er fint å starte med Byåsen. De gjorde en god jobb i fjor og er enda bedre i år.

Det sier Vipers’ nye trener, Tomás Hlavatý. Han var assistenten til Ole Gustav Gjekstad forrige sesong og tok steget opp til å bli hovedtrener da Gjekstad takket for seg etter fem sesonger på Sørlandet.

– Vipers kommer fra en perfekt æra, forrige sesong var plettfri. Jeg pleier å si at hvis jeg ikke hadde hatt det året som assistenttrener, ville jeg trent laget annerledes. Men nå har jeg lært mye om mentaliteten i laget, og det er en nøkkel. Jeg er glad og takknemlig for at jeg fikk jobbe sammen med Ole Gustav i et år. Vi snakker det samme håndballspråket, sier han.

Ambisjoner om gull

Hlavatý melder om gode forberedelser på treningscamp i Praha og ser frem til å komme i gang med seriespillet. Ambisjonene? Å repetere resultatet fra i fjor.

– Jeg tror årets sesong med 14 lag kan bli veldig interessant. Slik jeg ser det har flere av lagene tatt steg, og det er ikke like mange endringer i troppene denne sesongen. Jeg tror spillet kan bli bedre. Vi har respekt for alle lagene i ligaen, og vi vil være forberedt til hver eneste kamp. Så håper jeg at motstanderne våre kommer med hundre prosent innsats. Vi ønsker å gjøre vårt beste og repetere resultatet fra i fjor, sier han, og legger til at laget fremdeles har en vei å gå før samspillet sitter helt.

– Vi har mistet to spillere i midtforsvaret. Det er det viktigste punktet, så vi har hentet inn noen nye og jobber for å få dem inn i laget nå. De nye spillerne gir også en ny måte å spille håndball på, så vi må tilpasse oss til de ferdighetene de har. Det fungerer bra.

Og hva er den største forskjellen mellom å være hovedtrener og assistent?

– Jeg sitter ikke på lenger på benken, jeg står, sier slovakeren med glimt i øyet.

– Som hovedtrener er du den som leder laget. Du er ikke den som kommer med innspill – du kommer med ideer og venter på innspill. Du er den som tar avgjørelsene og får laget til å fungere sammen.

  • Vipers – Byåsen har avkast tirsdag kl. 18.15, og sendes på TV 2 Sport 2.

Les mer:

REMA 1000-ligaen 2023/24

Av Maria Kurth

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer