De beste blir best igjen i REMA 1000-ligaen

Bak fra venstre: Anna Vyakhireva (Vipers), Camilla Herrem (Sola), Maja Muri (Romerike Ravens), Julie Hulleberg (Fredrikstad Ballklubb), Linn Jørum Sulland (Oppsal) og Sherin Obaidli (Molde). Foran fra venstre: Silje Alvestad (Follo HK Damer), Maja Furu Sæteren (Larvik), Maria Hjertner (Byåsen), Fanny Skindlo (Tertnes), Anniken Obaidli (Storhamar), Sara Ashuri (Gjerpen), Celine Solstad (Fana) og Mari Myrland (Aker Topphåndball).Foto: Svein André Svendsen

Same procedure as last year, sier de i Grevinnen og hovmesteren. Akkurat som før håndballstarten.

For dem som skulket engelsktimen betyr det: på samme måte som i fjor. Altså vinner Kolstad herreserien foran Elverum, mens Vipers går til topps foran Storhamar i dameserien.

– Fyll hallene! Fargelegg og del historiene, sa håndballpresident Kåre Geir Lio til klubber, spillere og presse da han tok ordet i Oslo-lokalene til TV 2 på årets Avkast. Han overlot til andre å tippe rekkefølgen i REMA 1000-ligaene.

Det er det mange som har gjort, og bortsett fra noen ihuga Elverum-patrioter er det ingen som tror på annet enn Kolstad-trippel. Med et lite unntak for Tobias Grøndahl.
– Vi er glad i de store kampene, og vi vet hva som kreves for å utfordre. Vi vet at vi kan, men vi må ha en god dag, og vi må spille Kolstad litt dårlige, sier Elverums playmaker.

Kolstad har vært snakkisen i Norge helt siden storsatsingen ble annonsert, og trener Christian Berge finner det vanskelig å snakke seg bort fra en ny trippel til trønderne, som har forsterket laget med tre Bundesliga-proffer. Men de som tror at Sander Sagosen, Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød skal spille som de gjorde i Tyskland tar feil.

– Sander var ren back i Kiel mot slutten, men det blir han ikke hos oss. Magnus blir mer skytter, mens hos Gøran skal vi få frem enda flere av hans gode egenskaper. Men det vil ta tid å vaske bort det de holdt på med i Bundesliga, sier Berge, som håper at laget kan være med å kjempe blant de beste i Champions League. Men først skal serien innledes med TV 2s direktesendte Kolstad – ØIF Arendal lørdag. Og siden skal Bredeli/Svele-kanalen sende så mye håndball at du bør kjøpe vifteovn til TV-en.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Avkast 2023/24
Foto: Svein André Svendsen

Bak fra venstre: Felix Lunde (Haslum), Eskil Dahl Reitan (Bergen Håndball), Magnus Søndenå (Elverum), Jens Dolberg Plougstrup (Bækkelaget), Ole Nærland (Nærbø) og Lauritz Mo Rannekleiv (ØIF Arendal). Foran fra venstre: Sander Sagosen (Kolstad), Robin Wulvik (Runar), Yossi Appo (Viking TIF), Besard Hakaj (Fjellhammer), Sindre Aho (Drammen), Nicolai Neupart (Halden), Helgi Hoydal (Kristiansand) og Tobias Grøndahl (Elverum).

De siste skal bli de første, står det i Bibelen, men på damesiden i REMA 1000-ligaen tror de at de første igjen skal bli de første. Altså at Vipers vinner foran Storhamar. Men Sola-trener Steffen Stegavik har et ønske om å forkludre det.

– Vi håper å ta et steg opp fra i fjor, sier trønderen. Sist sesong ble Sola nummer tre, så da er det bare å begynne å se på medaljenes valører.
– De to foran oss har andre budsjetter og muligheter for å trene på dagtid, men vi har likevel håp om å spille Champions League neste sesong, sier Stegavik. Storhamar på sin side – med fem sterke nykommere – håper å ta innpå Vipers, som endte 13 poeng foran sist sesong.

Siste sesongs største negative overraskelse hos herrene var tidligere trippelvinner av serien, ØIF Arendal. Sørlendingene kom ikke engang til sluttspillet.

– Fiasko! Flaut! sier kjempen Laurits Rannekleiv om ØIFs sesong. – Vi var ikke seriøse nok hverken i trening eller forberedelser. Det ble mye negativitet. Denne sesongen skal vi løfte oss og stå bedre sammen. Og det hjelper mye at Josip Vidovic er tilbake fra Elverum, fastslår Rannekleiv.

Også Haslum, som før var kjent for El classico-møtene med Elverum, slet fælt i fjor og måtte ha kvalik mot Sandefjord for å beholde plassen. Nå er redningsmann Stig-Tore Moen Nilsen med fra start, og store Felix Abrahamsen Lunde er tilbake etter 17 måneders skadefravær. Trener Tom-Eirik Skarpsno tror på bedring.

Nykommere levnes tradisjonelt ingen store muligheter for å overleve, men Oppsal er et unntak. Ikke minst fordi Linn Jørum Sulland skal bidra når hun føler kroppen er klar etter fødselen. Også hos nykommerne Gjerpen og Follo er optimismen tilstede, melder Pål Oldrup Jensen og Michael Renquist.

På herresiden er Viking TIF og Bergen nykommere, og bergenserne skal prøve å være positive innslag i serien.

Og når mange snakker om alle profilene som nå er tilbake i norsk håndball, så ikke la oss glemme Fjellhammer. Hva skal man si om trenertrioen Robert Hedin, Glenn Solberg og Sindre Walstad!

Etter Avkast er det bare å glede seg til avkast. 

Slik blir serieåpningen i REMA 1000-ligaen: 

Lørdag kl. 16.45 Kolstad – ØIF Arendal (TV 2)
Tirsdag kl. 18.15 Vipers – Byåsen (TV 2 Sport 2)

Se terminlistene for årets sesong og les mer om REMA 1000-ligaen her

Av Arne Hole

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer