– Denne satsingen endrer noe for mange

Lørdag rydder TV2 plass på hovedkanalen når Kolstad møter ØIF Arendal i serieåpningen.

Lørdag rydder TV2 plass på deres hovedkanal – i beste håndball-sendetid – når Trondheims hjemvendte sønn Sander Sagosen og hans Kolstad møter ØIF Arendal i REMA 1000-ligaen. Serieåpningen markerer også en enda sterkere satsing på norsk håndball for rettighetshaver TV 2, fastslår Harald Bredeli.

– Kolstads monstersatsing endrer noe for mange klubber i Norge. Satsingen endrer også mye for oss i TV 2, sier den snakkesalige håndballkommentatoren til topphandball.no.

Nevnte serieåpningen kommende lørdag er den første kampen som sendes på TV 2 sin hovedkanal denne sesongen. Elverums forsøk på å gjenerobre publikumsrekorden hjemme mot Kolstad 7. oktober (Håkons hall på Lillehammer) blir den neste.

– Når man setter seg hårete mål om å få over 10.000 på tribunen kommer TV 2, melder Bredeli.

For kampen om sendeflaten på TV 2 sin hovedkanal er hard. Sist sesong var det nettopp Kolstad og Elverums ene oppgjør i REMA 1000-ligaen (rekordkamp i Trondheim Spektrum), samt finalen i Final8 som fikk plass på hovedkanalen.

– Denne sesongen blir det flere håndballstunder på hovedkanalen vår. Vi kommer minst til å doble antall kamper som konkurrerer seg frem til en plass der. I tillegg blir TV 2 Sport som vanlig stedet å skru på for en rekke godbiter i tv-ruta. Samtlige kamper i de to øverste divisjonene for begge kjønn blir som vanlig strømmet på TV 2 Play, i tillegg til at det blir rundt hundre flere kamper på TV 2 Play enn forrige sesong. Årsaken ligger i økningen fra 12 til 14 lag i REMA 1000-ligaen for begge kjønn.

– TV 2 doblet antall tv-kamper forrige sesong. Denne sesongen vil vi ligge på omtrent samme nivå med rundt 70 tv-sendte kamper fordelt på begge kjønn. Forskjellen vil først og fremst merkes på antall tv-kamper som får plass på hovedkanalen vår, gjentar Bredeli.

– Det bør glede flere håndballhjerter enn mitt, mener Harald Bredeli.

Årsaken kan i stor grad tilskrives Kolstad og det som ikke bare skjer i Trondheim, men også når Sagosen-sirkuset skal ut på tur land og strand rundt denne sesongen.

– Det blir mange håndballfester – og fester liker i allefall jeg, humrer den folkekjære TV 2-personligheten som også denne sesongen danner duo med Bent Svele i kommentatorbua.

På rad

Foruten serieåpningen og den bebudede rekordkampen 7. oktober ser Bredeli for seg at Kolstads hjemmekamp mot Elverum i REMA 1000-ligaen etter EM-pausen i januar høyst sannsynlig også blir å nyte på TV 2. Det samme gjør sannsynligvis finalespillet i Final8 i februar og sluttspillfinalene i mai og juni.

– Jeg farer ikke med tull når jeg sier at vi i TV 2 liker en god håndballfest, humrer Bredeli.

Kolstads stjernegalleri gjester storstua Sotra Arena og Bergen HK lørdag 2. september. Samme kveld åpner Robert Heidin, Glenn Solberg og deres Fjellhammer dørene til flunkende nye Fjellhammer Arena for første gang. På motsatt banehalvdel venter Kristiansand Topphåndball. Begge kampene sendes på TV 2 Sport. På kvinnesiden venter også en rekke oppgjør som planlegges sendes på TV 2 Sport i tråd med satsingen forrige sesong.

– Når Fjellhammers herrer innvier sin nye storstue – attpåtil med den svenske landslagssjefen og den amerikanske landslagssjefen på benken, begynner det å bli journalistmessig interessant for oss. Det samme gjelder håndballfesten Bergen byr på. Helt ærlig tror jeg ikke Bergen vil by Kolstad på de helt store utfordringene på banen, men bergenserne rigger opp til en stor håndballfest som er interessant for oss, fastslår han.

– Når vi også vet at Nærbø jobber iherdig med å få deres hjemmekamp mot Kolstad flyttet til Stavanger Idrettshall, blir det enklere å åpne opp for TV-sendte kamper. Vi kommer selvsagt til å konsentrere oss mest om medaljekampen og topp-6-lagene for begge kjønn, men særlig på herresiden gjør Kolstads monstersatsing til at det blir flere håndballfester rundt om i landet. Det gjør at vi rett og slett favner bredere og besøker flere klubber enn tidligere. Norsk håndball fortjener skryt for utviklingen. At Kolstad gjør som de gjør skaper enda mer fart. Det er lokomotivet som drar med seg resten av vognene, fastslår Bredeli.

Høy fart

For det blir ikke lett å unngå norsk håndball fremover, skal vi tro Bredeli.

– Vi går ut i rekordfart med åtte TV-kamper på 15 dager. Vi rekker knapt å trekke pusten mellom slagene, men det er dette som er moro. TV 2 er klare – både med tv-kamper og et fullstappet TV 2 Play med REMA 1000-ligaen for menn og kvinner og ikke minst 1. divisjon, sier TV 2-nestoren til topphandball.no.

Og vorspielet til årets sesong?

– «Avkast» flyttes til TV 2 sin hovedkanal, noe som er enda et steg i riktig retning for oss som elsker håndball. Vi står klare til å servere håndballfolket en time med de største profilene i beste sendetid mellom klokken 19 og 20 torsdag kveld. Nå må vi egentlig bare få komme i gang, avslutter Harald Bredeli på telefon fra hytta i Lillesand.

For nå er ventetiden over.

PS: Vipers og Byåsen åpner årets REMA 1000-liga på kvinnesiden neste tirsdag.

Av Norsk Topphåndball

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer