Til minne om Rolf Rustad (1935-2023)

Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer / NRK

Det var med vemod og sorg vi mottok budskapet om at Rolf Rustad forlot oss 23. juli i år, 88 år gammel.

Takknemligheten overfor Rolf er stor i Norges Håndballforbund – et forbund og en idrett som Rolf ga sine dager til som utøver/målvakt, trener og leder, og ikke minst: Han ga farge til norsk håndball i sitt virke som kommentator i NRK. Fargerik, i svart og hvitt.

Gjennom mange år mot slutten av 1950-tallet og opp gjennom 1960-tallet var Rolf en stødig målvakt i norsk klubbhåndball og på det norske landslaget. 60 landskamper og fire VM fikk han med seg. Senere la han ned ivrige dager som trener og leder i sin klubb Jardar.

Etter spillerkarrieren satte han håndballen på kartet gjennom sitt arbeid i NRK-sporten. Et tidlig og viktig bidrag til en idrett som opp gjennom årene har vokst seg fra liten til stor og stolt – den nest største idretten i Norge.

Rolf var for norsk håndball det Knut Bjørnsen var for skøytesporten og Jarle Høisæter var for ski. Det var inspirerende å treffe Rolf på landslagstreff i de senere årene – tydelig, med sterke meninger om idrett generelt, og håndball spesielt.

Rolf vil bli husket som en av dem som ga ansikt til norsk håndball, og han ble hedret med Håndballstatuetten i 1999. Takk for det du var og det du gjorde for den idretten du og vi er så glade i.

Vi lyser fred over Rolf Rustads minne.

På vegne av Norges Håndballforbund
Kåre Geir Lio
Håndballpresident

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer