Juniorjentene skal spille om 9. plass

Frida Molaup Selnes ble kåret til banens beste for Norge etter en god opptreden i kampen mot Tyskland. Foto: Svein André Svendsen

Det ble en jevn kamp mot Tyskland, men Juniorjentene kjempet seg til seier 24-23 i plasseringskamper i U19 EM.

Etter Juniorjentene (LK04) endte på en andreplass i mellomspillet ble det klart at de skulle spille om 9.-12. plass. Første motstander ut i kampen om 9. plass var Tyskland. 

Tyskland åpnet med kampens første mål, men Norge utlignet og de spilte jevnt i åpningsminuttene. Ingen av lagene fikk rykket ifra, men etter halvspilt omgang lå Norge foran med ett mål og økte ledelsen til 6-4. 

Med ti minutter igjen av omgangen lå Norge fortsatt to mål foran. Ingen av lagene kom enkelt til scoringer, men Juniorjentene holdt tempoet oppe og beholdt ledelsen inn i omgangens siste minutter. 

Juniorjentene lå foran 9-7, men de tyske jentene hentet inn ledelsen og utlignet til 9-9 med fem minutter igjen av omgangen. Deretter tok Tyskland ledelsen fo første gangen i omgangen og lå ett mål foran i kampens siste minutt. Sekunder før slutt fikk Tyskland straffe, men Frida Selnes stoppet tyskernes tredje forsøk på straffe og sørget for at Norge kun lå ett mål bak med 10-11 til pause. 

Ut fra pause startet Juniorjentene godt og spilte jevnt med Tyskland, men utover i omgangen kom tyskerne tre mål foran Norge. Med rett over en halv omgang igjen ledet Tyskland 17-14 over Norge, men da begynte Norge en skikkelig opphenting. 

De tok igjen to mål av ledelsen, før de utlignet til 17-17. Inn i de siste ti minuttene kom Norge igjen foran og bare minutter senere var det de norske jentene som lå tre mål foran med 22-19, men Tyskland var også klare for en skikkelig opphenting mot slutten. 

I kampens avslutningsminutter var det kun ett mål som skilte lagene, før Tyskland kom seg til utlingningen på 23-23. Andre omgang ble avsluttet på samme måte som første, men denne gangen var det Norge som fikk straffekast i kampens siste sekunder. Bertine Lunde avgjorde kampen da hun fikk inn kampens siste scoring og sørget for norsk seier 24-23 over Tyskland. 

Juniorjentene skal med det spille om 9. plass i U19 EM der de møter Tyskland i sin siste kamp i dette EM. Kampen kan du se på Direktesport.no lørdag 15. juli klokken 18:45. 

KAMPFAKTA
U19 EM – plasseringskamper
Tyskland – Norge 23-24 (11-10)

Sala Sporturilor Mioveni, Romania
Toppscorer Norge: Constance Hedenstad – 5 mål
Toppscorer Tyskland: Alina Gaubatz – 6 mål
Utvisninger: Norge 1x2min, Tyskland 2x2min

Se fullstendig kamprapport
Les mer om Juniorjentene (LK04)
Les mer om U19 EM 

Av Tonje Waal Karlsen

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer