Gode erfaringer for Guttelandslaget

Talentsjef Claus Dalgaard-Hansen
Foto: NHF

Både spillere, trenere og ledere leverte en flott innsats under European Open, konkluderer talentsjefen.

Talentsjef for de yngre landslagene på herresiden, Claus Dalgaard-Hansen, fastslår at Guttelandslaget (LM06) høstet gode erfaringer under European Open.

– Ut fra de gitte premissene har alle i teamet i Göteborg – både spillere, trenere og ledere – levert en flott innsats, forteller Dalgaard-Hansen.

((Artikkelen fortsetter under bildet)

2023 LM06.jpg

– Sommerens overordnede premiss på den yngste landslagsårgangen er at mange spillere skal få internasjonal erfaring. Derfor stiller vi med to forskjellige grupper av spillere til European Open og EYOF. Dessuten har det vært viktig for oss å få 2007-årgangen i spill, slik at de ikke blir offer for at en del 2006-årgangen nå er kommet lenger i utviklingen kun på grunn av alder. Vi stilte derfor med ni spillere født i 2007, og hadde det nest yngste mannskapet av de tjue nasjonene som deltok, konstaterer Dalgaard-Hansen.

– Vi går naturligvis på banen for å vinne hver eneste kamp, men det er viktigere for oss at alle i løpet av turneringen fikk oppleve den tillit det er å være på banen fra start. I motsetning til de fleste andre land terper ikke vi forsvar-/angrepsbytter eller 7-mot-6-spill. Vi ønsker å utvikle så mange toveisspillere som mulig de kommende årene, og vil heller ikke låse noen fast i bestemte roller i en så ung alder, utdyper Dalgaard-Hansen.

Det var i forsvarsspillet at Dalgaard-Hansen, samt de andre trenere på guttesiden som var på plass i Göteborg, merket de største utfordringene.

– Vi taper mange forsvarsdueller og det gjør vi mot de fleste modstandere langs hele seksmeteren. Generelt skal vi ta duellene høyere i banen, og vi skal være tøffere i første kontakt, slik at vi kan gjøre ting ferdig. Dette er ikke en utfordring bare for 2006-2007-årgangene. Vi ser tendensen på alle ungdomslandslag. Derfor blir det et gjennomgående tema på både RLM-saminger og på nasjonale samlinger kommende sesong. På den måten blir de defensive aspektene av duellspillet et godt eksempel på hva vi får ut av å spille en internasjonal turnering, sier talentsjefen, og fortsetter:

– Vi høster nyttig kunnskap om hva vi er dyktige til og hva vi skal utvikle oss på, og vi kan ta det med oss hjem på treningsbanen. Men vi klarer ikke det gjennom bare fire RLM-samlinger (regionale landslagsmiljø) og noen dager med landslagene, så jeg håper klubb- og skoletrenere vil være med på å øke oppmerksomheten rundt denne delen av spillet.

Av Claus Dalgaard-Hansen

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer