Tap for juniorene i siste test før VM

Lars Eirik Larsen ble toppscorer for Juniorgutta med seks mål. Foto: Svein André Svendsen

Sverige ble hakket for tøffe for Juniorgutta som til slutt måtte se seg slått 28-30.

Det ble nok en jevn kamp for Juniorgutta da de møtte Sverige til siste kamp i SOC-turneringen. Lagene vekslet mål, og det stod 5-5 etter elleve minutter spilt. Sverige fikk etter hvert en liten ledelse på to mål, men Juniorgutta hang godt med i kampen. Halvveis i omgangen stod stillingen 12-15 i svensk favør etter noen uheldige bomskudd. Det var jevnt frem til pause, og lagene gikk i garderoben på stillingen 14-18.

Etter hvilen fulgte noen målfattige minutter. Godt forsvar- og målvaktsspill holdt Sverige fra å score, men Juniorgutta slet også fremover i banen. Omgangens første mål kom ikke før åtte minutter var spilt, og da økte de gulkledde til 19-14. Sverige skulle vinne den neste perioden 10-2, og halvveis i omgangen stod stillingen 16-24. Det var jevnt store deler av slutten på omgangen, men det var vanskelig for Juniorgutta å hente inn ledelsen. De spilte imidlertid veldig godt de siste fem minuttene, og reduserte stadig. Det holdt dessverre ikke til seier, og Sverige vant til slutt 30-28.

Trenerne Zarko Pejovic og Dag Vidar Jonassen oppsummerer kampen slik i en e-post til Håndballforbundet: 

– Vi hadde en rå avslutning der vi vant 11-6 de siste 13 minuttene i en kamp som ellers svingte. Vi hadde et dønn solid forsvar i andreomgang og gode målvaktsprestasjoner gjennom kampen. Vi har hatt en fin utvikling gjennom de tre kampene, og nå er gutta klare for VM neste uke.

SOC-turneringen er over for denne gang, og nå venter VM. Første kamp for Juniorgutta spilles 20. juni mot Danmark.

KAMPFAKTA
Scandinavian Open Championship
Norge – Sverige 28-30 (14-18) 
Arena Nord, Frederikshavn
Toppscorer Sverige: Carl Hamberg og Kaspar Palmar med fem mål 
Norges lag: Sivert Jonson Tryggestad, Erlend Johnsen, Preben Gram 2, Aleksander Høiness 3, Henrik Ibsen, Lars Eirik Larsen 6, Kristian Turmo Lornstad 5, Ebbe Stankiewicz 4, Thomas Stenersen 1, Sondre Mikal Solheim 2, Even Haugli 2, Lars Linus Högdahl 3, Hans Gran 
Utvisninger: Norge 0 x 2 min., Sverige 4 x 2 min.

Mer om Juniorgutta (LM02)

Av Astrid Stenvold

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer