Janus Dadi Smarason var god og viktig for Kolstad. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Kolstad vant 27-23 over Runar torsdag kveld, og har dermed sikret seg en plass i finalen i REMA 1000-ligaen.

Dagen etter den store landsfesten, var det igjen duket for festligheter i Runarhallen i Sandefjord. Den fjerde semifinalen i REMA 1000-ligaen handlet selvsagt om seier, men for Kolstads del handlet det også om å få slippe å spille et femte oppgjør.

Gjestene fra Trondheim var alt annet enn beskjedne. Etter fem minutter spill var Kolstad fire mål foran. Runar kom aldri nærmere enn to bak i løpet av de første tretti, og gikk til pause med stillingen 9-12.

I den andre omgangen var det som om lagene spilte hvert sitt parallelle løp, på to linjer som aldri krysset hverandre. Selv om Runar fortsatte å score, gjorde Kolstad det samme. Selv om Runar gjorde viktige keeperredninger, gjorde Kolstad det samme.

Da det bare var fem minutter igjen av kampen, krøp hjemmelaget faretruende innpå, og snuste gjestene i nakken på 21-23. Men nærmere kom de aldri. Trønderne vant til slutt med fire fulltreffere.

Finalen i herrenes sluttspill mellom Kolstad og Elverum spilles også best av fem, med de tre første kampdager berammet til 24. mai, 28. mai og 31. mai. Kolstad starter med hjemmekamp.

Kampfakta
Runar – Kolstad 23-27 (9-12)
Semifinale 4, REMA 1000-ligaen
Runarhallen

Utvisninger
Runar 1×2 minutter, Kolstad 5×2 minutter

Toppscorer Runar
Christoffer Rambo og Mads Falck Rekstad, begge med 5 mål

Toppscorer Kolstad
Janus Dadi Smarason med 7 mål

Alle kampdetaljer kan du lese her.

Av Frøya Elisabeth Astrup

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer