LMIs direktør Leif Rune Skymoen holdt på fredag 5. mai et innlegg på Blodkreftforeningens landskonferanse.

I sitt innlegg viser Skymoen til WAIT- rapporten om tilgang i EU, blodkreft som satsningsområde i EFPIA, og hvordan den nye regjeringsplattformen gir gode forutsetninger for å jobbe mot raskere tilgang av livsviktige medisiner for kreftpasienter.

– Vi i LMI er en konstruktiv partner i å skape gode systemer i Norge, slik at norske pasienter får tilgang til den beste behandlingen – så fort som mulig, sier Skymoen.

Samarbeidet mellom LMI, FFO, Melanor og Kreftforeningen, har ført til en utarbeidelse av felles innspill med konkrete løsningsforslag for å sikre pasienttilgang, at de nye legemiddelpolitiske målene ivaretas og at tiltak for de som har store medisinske behov blir innført, ved å ha et uavhengig organ som vurdere utviklingen i Nye metoder.

– Pasientforeninger som Blodkreftforeningen gjør en uvurderlig jobb for dem som rammes av sykdom, og for deres familier forteller Skymoen. De er dessuten viktige stemmer i samfunnsdebatten. Jeg vil takke Blodkreftforeningen for deres utrettelige arbeid. Våre medlemsselskaper fortsetter å jobbe hver eneste dag for at det skal komme nye og bedre behandlinger.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer