Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen. Foto: Frank Cilius

Storhamar tok seriesølvet foran Sola. Men i innbyrdes oppgjør sliter hamarsingene.

– Ja, Sola har litt taket på oss, må Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen innrømme etter den første semifinalen i sluttspillet. Etter ekstraomganger i Boligpartner Arena på Hamar trakk Sola igjen det lengste strået , 29-27.

Dermed står Storhamar uten seier mot laget til Steffen Stegavik denne sesongen. I seriekampen hjemme ble det 27-27, i bortekampen 34-31 til Sola og også i Final8 i Arendal ble det Sola-seier, 29-26.

– Har du en plan før returkampen onsdag?

– Det har vært jevne kamper hver gang mellom to gode lag. Også i den andre semifinalen skal vi prøve å gjøre det enkelt, men det kreves mer kreativitet i angrep. I forsvar står Sola klokt, så vi må prøve å bearbeide dem mer, sier Gabrielsen, som har fått et par grå hår i sin mørke manke denne sesongen. I tur og orden har fire nøkkelspillere forsvunnet ut: Maja Jakobsen (gravid), Ane Cecilie Høgseth (ankeloperert), Kristin Venn (skulderskade) og Guro Nestaker (meniskskade).

– Sola står med sine syv beste spillere når sesongen skal avsluttes. Det gjør ikke vi – uten at jeg skal bruke det som unnskyldning. Men det er mot slutten av sesongen ting blir avgjort, og vi har måttet gjøre store rokkeringer, spesielt da Maja forsvant. Hun var ekstremt viktig for angrepsspillet vårt. Med Venn forsvant en x-faktor og med Nestaker mange av distanseskuddene. Og siden 1. februar – da Ane ble skadet – har vi hatt bare én linjespiller, Olivia Löfqvist, ettersom Moa Fredriksson er ren forsvarsspiller. Det er klart dette har preget oss, sier Gabrielsen.

– Fem mål på 21 skudd fra nimeteren i semifinalen?

– De var ikke fra nimeteren engang. Selv ikke fra åtte meter hadde vi god nok presisjon. Jeg vil kalle det litt naiv skyting, samtidig som Sola sto godt i forsvar, og hadde en god målvakt (Rinka Duijndam, som er klar for Györ neste sesong.) De «løftet» ikke, fordi de visste at vi ikke hadde den samme skuddkraften som tidligere.

– Men sesongen sett under ett kan du ikke være misfornøyd med?

– Hovedmålet var å gå videre i Champions League – og vi gikk til åttendedelsfinalen. Det er jeg superfornøyd med. Neste mål var å ta annenplass i serien. Det var veldig viktig, for da får vi mer Champions League. Så får vi se hva vi får presset ut av gjengen i sluttspillet. Uansett utfall har sesongen vært god, oppsummerer 47-åringen, som skryter uhemmet av hvordan seriens toppscorer, Anniken Obaidli, har stått frem og gått i krigen for de gule.

– Hun har ofret alt for at vi skal vinne kamper. Jeg er ekstremt imponert over hva hun har mobilisert gang etter gang. Anniken har tatt store steg på visse områder.

– Var Champions League lærerikt?

– Ja. Det fysiske er en ting, men det mentale spiller også inn. Vi nærmer oss 50 kamper denne sesongen. Det å komme inn og ut av kamper på så kort tid må læres.

Kenneth Gabrielsen har litt på læreplanen til jentene også før returkampen mot Sola.

– Overtall og undertall var en katastrofe fra vår side. Sola vant de periodene med mange mål. Det må vi gjøre noe med.

Da får Storhamar gjort noe med den vonde Sola-statistikken også?

Av Arne Hole

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer