259 lag deltok på Steinkjer Cup den siste helgen i april. Foto: Camerat

3000 barn deltok på Steinkjer Cup forrige helg. De 250 plassene ble revet bort på 15 minutter.

Nå er vi inne i turneringssesongen for alvor. En av de mange turneringene som ble arrangert forrige helg var Sparebank 1 Steinkjer Cup.

Da påmeldingen åpnet i oktober i fjor, tok det 15 minutter før cupen var fulltegnet. Hele 140 lag satte seg på venteliste i håp om å få delta på den populære håndballcupen på Steinkjer, som i år fyller 40 år.

– Siden jeg starta har vi aldri hatt lignende pågang som i år. Interessen har vært så stor denne helga, og det har blitt et luksusproblem for oss som arrangør, sa daglig leder i Steinkjer Håndballklubb, Jan-Terje Brandsegg Mathisen, til Trønderavisa da.

3500 spillere, lagledere og dommere tilbrakte helgen i Steinkjerhallen, og omtrent 4500 dugnadstimer ble lagt ned av de mange frivillige. Uten dem, hadde ikke dette gått, forteller styreleder i Steinkjer Håndballklubb, Elisabeth Erle.

– Dette var tidenes cup på alle mulige vis, fra logistikken til det sportslige. Vi hadde 560 kamper fordelt på fem baner, og vi klarte å holde tida. Logistikken i matsalen og dugnaden fungerte strålende, og stemninga var enormt god. Ordføreren, presidenten, foreldre og unger var fornøyd. Vi er vant til å få gode til tilbakemeldinger, men vi har aldri fått så gode tilbakemeldinger som i år, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Steinkjer Cup
Foto: Camerat

Anne Berit Lein (ordfører), Elisabeth Erle (styreleder Steinkjer Håndballklubb), Sigvard Magelssen (cupgeneral fra 1983 og cupens store far), Kåre Geir Lio, Håkon Siversten (cup-sjef Sparebank 1 Cup). Foto: Camerat

Turneringen fant sted i Steinkjerhallen med fem baner under samme tak, og kort vei til både overnatting og matsal. I tillegg ble større deler av byen tatt i bruk, blant annet ved å ha en TIX-konsert for deltakerne på den lokale konsertarenaen. Det nyter det lokale næringslivet godt av.

– Ringvirkningene av cupen totalt sett, de tror vi ikke det er mulig å se eller måle. Vi vet at det er besøksrekord på kjøpesenteret og omsetningsrekorder på restaurantene. Ringvirkningene for barn, unge og familier i et mestrings-, fellesskaps- og folkehelseperspektiv er kjempestore. Det er viktig at vi ser det hele i en større sammenheng for barn og unge enn kun det sportslige, sier Erle.

Håndballpresident Kåre Geir Lio var selv til stede i løpet av helgen. Han lot seg imponere av arrangementet.

– Det er glansbildet av norsk håndball. Byen var full av foreldre, ungdom og unger som er glade i håndball og som samles og møter hverandre til dyst i trivelige omgivelser. Cupen var svært vel organisert med en entusiasme som er forbilledlig, sier han.

Lio mener turneringer og cuper som denne er et viktig fundament i norsk håndball.

– Håndball er mye viktigere enn det som skjer på 20×40 meter. Det er gode dager, triste dager, glede, dannelsesreise, spennende opplevelser, TIX og musikk. Det er liv og røre, og kjærlighet. Jeg er utrolig takknemlig når jeg ser hva klubbene får til på dette området over hele landet.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer