Bakre rad: Ragnar Enger og Gro-Anita Viflat. Fremste rad f.v.: Marit Helene Olsen og familie.
Foto: NHF

Gro Anita og Ragnar fikk en opplevelse for livet da de var med Frelsesarmeen på kamp søndag.

19 personer fra Frelsesarmeen var gjester da Håndballgutta møtte Finland i sin siste EM-kvalifiseringskamp i Gjøvik Fjellhall. Daglig leder ved Puls – ditt værested, Marit Helene Olsen, gledet seg stort til å ta med gjengen sin på kamp.

– Jeg er en skikkelig «håndballidiot» selv og har vært det hele livet. Nå jobber jeg som daglig leder på et sted med mange frivillige som ikke har hatt mulighet til å dra på landskamp før, og det er noe med fellesskapet og det å oppleve stemninga i hallen. Jeg har sagt at det er obligatorisk å oppleve en landskamp minst én gang i løpet av livet, sier Marit og ler.

Responsen fra de frivillige var utrolig god, forteller hun.

– Helt fantastisk. Jeg fikk flere meldinger før kampen: «Jeg er som en 5-åring, jeg gleder meg så!» Det er fint å ha en felles opplevelse å snakke om i etterkant, og å ha det litt moro. Mange av disse menneskene sliter med psykosomatiske ting, og det å få positive opplevelser i hverdagen er kjempeviktig.

De frivillige jobber på en café eller Fretex-butikk som er tilknyttet Puls-konseptet. Blant dem er Gro Anita Viflat og Ragnar Enger, som begge fikk se Håndballgutta spille live for første gang.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse! Jeg har aldri vært på landskamp før. Jeg har ikke spilt selv, men jeg følger med og synes det er veldig gøy å se på, så dette er stort for meg. Da sjefen skrev at hun hadde fått noen tak i billetter, visste jeg at jeg måtte være med. Jeg har gledet meg masse, forteller Gro-Anita.

– Jeg er ekstremt interessert i idrett, men jeg ser det som oftest på TV-en. Forrige gang jeg var på landskamp – det var en vanvittig opplevelse. Det var VM-finalen på Lillehammer mellom Håndballjentene og Frankrike i 1999. Jeg har sett Håndballgutta utallige ganger på TV, men det er noe annet å se det live. Det er mye mer stemning å være her. Skikkelig moro, la Ragnar til.

20230430 Gro Anita Viflat får drakt signert.jpg

Gro Anita fikk t-skjorten signert av Torbjørn Bergerud etter kampen. Foto: NHF

Av Maria Kurth

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer