Håndballgruppa i Aurskog-Finstadbru har vært med på Kast ballen i to år og økt antall spillere med 40%!

– Det kreves litt trening, men alle kan mestre Kast ballen. Det er ingen grunn til å bekymre seg for at håndball på dette nivået er for komplisert. Det sier styreleder Morten Rognan i håndballgruppa i Aurskog-Finstadbru. Han legger til at skolen får både utstyr og undervisningsopplegg når de deltar på Kast ballen, noe som er verdifullt i en skolehverdag med begrensede midler.

Rognan forteller at deltakelse i Kast ballen var et spark bak for å rekruttere nye spillere. Pandemien bidro dessverre til at antallet sank – som på de fleste steder og aktiviteter. Derfor la klubben ned mye arbeid i det første Kast ballen-året. Et av kravene for deltakelse var at det skulle lages en rekrutteringsplan for hele håndballgruppa. Den jobbet de aktivt med i klubben gjennom hele det andre året.

– Vi fikk med oss mange elever på 1. og 2. trinn allerede fra starten og hadde et svært godt samarbeid med skolen. Det hjelper godt at en av trenerne i klubben også er ansatt på skolen, men kontaktlærerne har vært veldig positive til prosjektet. For oss i klubben ser vi at enkle øvelser som kast og mottak læres raskere av elvene som har deltatt i skoleprosjektet.

I alt har klubben rekruttert 40 nye spillere, det er mye på et lite sted med kun en stor skole og en grendeskole.

– Nå skal den store skolen bygges om, så det blir begrensede utearealer i tiden framover, men jeg håper på en ny sesong med Kast ballen, avslutter styreleder Rognan.

Kast ballen arrangeres i hele Norge i ukene 37, 38, og 39. Fristen for å bli med på årets utgave er 8. mai.

Les mer om Kast ballen!

Av Kirsten Birkeland

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer