– Det handler om å ha den beste planen

Fana har allerede hatt et høydepunkt i klubbhistorien i år. Plass til et høydepunkt til?

6-6-5-6. Det er ikke fire løpsfavoritter på travbanen, men Fanas plassering på tabellen i REMA 1000-ligaen de siste fire sesongene. Stabilt – og denne sesongen med to seire over Molde og en over Storhamar som rosinen i pølsa. Men det kom et annet høydepunkt. For første gang spilte bergenslaget E-cup. Ikke nok med det, Bundesliga-traveren Buxtehuder ble slått klart i 3. kval. runde i European League.

– At vi slo Buxtehuder og kom videre, må nok være høydepunktet denne sesongen – enn så lenge, sier Fana-kaptein Marit Bøyum.

Marit utdyper ikke «enn så lenge», men onsdag begynner sluttspillet – og det kan jo i teorien bli et enda større høydepunkt. Fana tar turen til Sola – og får laget til Steffen Stegavik på besøk til returkamp søndag.

– Sola er et av lagene vi har spilt mest mot. De kjenner oss godt og vi dem godt. Det handler om å ha den beste planen. Jeg tror det blir jevne kamper, sier Marit. Akkurat som det har vært i serie og cup.

– Vi har dessverre hatt for mange ettmålstap denne sesongen. Det skjedde mot Fredrikstad, Larvik, Tertnes og Sola. Årsakene kan være sammensatte, men vi er et ungt lag med lite rutine, forklarer Marit, som selv hører med til de rutinerte. 27-åringen er inne i sin fjerde sesong og har nettopp skrevet kontrakt for to nye år (1 + 1). Det passer bra med å studere folkehelse ved høgskulen på Vestlandet.

Ny kontrakt har også trener Erlend Lyssand skrevet. Han begynner dermed på sin 10. sesong neste år.

– Jeg er glad for at Erlend fortsetter. Han gjør en god jobb og har skapt gode rammer rundt laget.

– Ifølge Fanas egen hjemmeside er dere klubben med lavest budsjett i REMA 1000-ligaen?

– Økonomien har ikke alt å si. Trivsel er en av faktorene som har gjort at vi har prestert såpass bra, mener venstrebacken, som selv liker å bidra til trivsel. Det gjør hun sammen med den andre kapteinen, Celine Solstad (25), som også fortsetter neste sesong.

– Jeg føler at jeg har vokst inn i kapteinsrollen. Jeg trives mer og mer i den og liker å ta ansvar utenfor banen. Det er kjekt å passe på at alle på treningene føler at de har det fint. Celine og jeg utfyller hverandre, og det gjør at vi kan dekke over et større område, sier Jølster-jenta.

Og treningene har vært så bra at Fana har hatt intet mindre enn tre spillere på A-landslaget denne våren: kantspiller Sara Berg, strekspiller Oda Cathrine Lunne Mastad og keeper Olivia Lykke Nygaard.

Kaptein Bøyum kan rapportere om en nesten skadefri tropp når favoritten Sola venter. Favoritt fordi Sola har tre seire over Fana denne sesongen: Fana-Sola 27-30 (NM), Sola-Fana 32-25 og Fana-Sola 25-26.

Men det handler om å ha den beste planen.

Les mer om REMA 1000-ligaen.

Av Arne Hole

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer