Haukali blir fysisk trener for Håndballgutta

Eirik Haukali blir Håndballguttas nye fysiske trener. Haukali kommer fra Stavanger Oilers.

Haukali fullfører sesongen med hockeylaget, før han starter som fysisk trener for Håndballgutta i 100 prosent stilling fra 1. juli 2023.

– Jeg er ekstremt fornøyd med å få Eirik på plass, sier landslagssjef Jonas Wille.

– Selv om han med sine 33 år er relativt ung, har han en spennende og sterk faglig bakgrunn. Da han måtte legge opp egen hockeykarriere på grunn av skade, ble han tidlig trener, og dermed har han opparbeidet seg bred erfaring med både individuelle utøvere og lag, i tillegg til at han har mastergrad i idrettsvitenskap, forteller landslagssjefen.

Totalt 36 personer søkte stillingen. Haukali har underskrevet en ettårskontrakt, med mulighet for forlengelse.

– Selv om han ikke starter formelt før 1. juli, blir han med oss på samlingen siste uka i april. Det er vi glade for. Eirik er fremoverrettet og hardtarbeidende, har enorm arbeidskapasitet og en utrolig interesse for faget. Samtidig er han ydmyk, og med gode sosiale ferdigheter. Det er viktig, for rollen krever relasjonsbygging med norske og utenlandske klubber. Det skal være godt samspill mellom klubber og landslag, også på fysisk trening, sier Jonas Wille.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og bli bedre kjent med teamet rundt Håndballgutta og resten av Norges Håndballforbund. Det er en spennende og utfordrende jobb som jeg ser frem til å ta fatt på, og jeg er stolt av å bli en del av et lag med gode verdier og sterke internasjonale resultater, sier Eirik Haukali.

– Jeg har stor tro på at vi sammen kan heve kvaliteten på samlingene, treningshverdagen og spillerne. Jeg gleder meg ekstra mye til å jobbe tett med spillerne våre, og tror at min kompetanse og erfaring kan bidra til økt fysisk kapasitet, skadeforebygging og prestasjonsfremgang. Jeg gleder meg også til å besøke klubber i inn- og utland, sparre med flinke trenere og utvikle både nye og eksisterende prosjekter innenfor fysisk trening, sier Haukali.

Foto: Oilers.no

Les mer om Håndballgutta

Av Lars Kvam

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer