Ravens skriver autografer og kjemper for sluttspillet

Foto: Romerike Ravens

Romerike Ravens ligger utenfor sluttspillplass, men opplever popularitet på hjemmebane.

Det blir mange mål når ravnene spiller håndball. Romerikingene har scoret mer enn tabelltreer Sola, men bakover er det mer åpent enn hos noen andre klubber. Derfor er oppgaven klar for Ravens når laget skal prøve å klatre fra niendeplass til minimum åttende – det vil si sluttspillplass.

– Vi topper vel ganske mange lister, ler trener Ane Victoria Ness Mällberg når vi nevner at det mot Vipers ble satt ny publikumsrekord for Ravens i Skedsmohallen. 1797 tilskuere. Bare Vipers og Storhamar trekker flere tilskuere i snitt.

Det endte «selvfølgelig» med tap mot Norges beste lag, men også en «seier». Etter kampen ville ungjentene på Romerike ikke bare ha navnetrekkene til Vipers-stjernene, men også Ravens-jentene.

– Det var kult at de yngre ville ha våre autografer også. Klubben vår ble jo til fordi vi så at det bør være et topplag på Romerike, der det er ekstremt mange klubber og spillere. Vi gir en viktig signaleffekt når vi viser at vi ønsker å satse på lokale jenter, sier REMA 1000-ligaens yngste hovedtrener. 30-åringen, som har to år igjen av fireårskontrakten, har med seg Michael O’Sullivan som assistent.

Etter sjetteplass i serien forrige sesong, må Ravens nøye seg med niendeplass så langt denne sesongen.

– Det har svingt mye, og hovedårsaken er nok skader. Samtidig – som flere andre har pekt på – er dette serien hvor alle kan slå alle. Vi har slått lag som ligger høyere enn oss på tabellen, men også avgitt poeng mot lag vi hadde forventet å slå.

Når Ane nevner at Romerike topper mange lister, er to av dem lite gunstige for en god tabellposisjon. Ingen slipper inn flere mål, og ingen har flere utvisninger.

– Vi har sluppet inn altfor mange mål og kommer til å ha litt ekstra fokus på å redusere antall baklengs inn i serieavslutningen. Samtidig skal vi prøve å forsterke det vi er gode på, sier Ane, som også har prøvd å forsterke seg selv. Hun har vært håndballens deltager på Trenerløftet 2 i regi av Olympiatoppen. I tillegg høster hun erfaring internasjonalt gjennom LK06 som hun leder sammen med Gro Hammerseng-Edin.

– Anniken Wollik og Maja Muri er nummer en og tre på toppscorerlisten. Dreier det seg for mye om de to?

– Det er to fightere som er glad i å løpe. De får mange innspill og utspill av de rundt seg, men fremover er det viktig at vi får brukt hele bredden. Vi må få flere opp for å ta de stegene vi ønsker.

– I fjor snakket du om å bygge en grunnmur. Hvor langt er dere kommet på den?

– Den begynner å bli bra. Det er andre året klubben eksisterer. Vi har økt antall samarbeidsklubber og er nå eliteklubben for 3000 jenter på Romerike. Daglig leder er ansatt, og vi har vokst litt som klubb.

– Dere er to poeng unna sluttspillet. Hvordan ser du på muligheten for å komme innenfor topp åtte?

– Den er der, men vi er avhengig av ikke å rote bort noe. Samtidig vil det være gunstig at lagene rundt oss går på noen tap.

– Molde (H), Larvik (B), Fredrikstad (B) og Volda (H) gjenstår før det eventuelt blir sluttspill?

– Det er kamper vi har muligheter i. Vi slo både Molde og Larvik i de forrige oppgjørene. Molde er nok revansjelystne, og Larvik er kanskje det laget som har stabilisert seg mest siden vi møtte dem første gang, avslutter Ane Mällberg.

Må ravnene fra Romerike stjele fire, seks eller åtte poeng? Svaret har vi senest 29. mars.

Les mer om REMA 1000-ligaen

Av Arne Hole

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer