PÅ PLASS I LMI: Ina Kathrine Dahlsveen.

Ina Kathrine Dahlsveen (47) er ansatt i stillingen seniorrådgiver på forskning-, utvikling- og innovasjonsfeltet, og har tidligere jobbet i Forskningsrådet.

Dahlsveen tar over stillingen etter Hege Edvardsen, og hun hadde sin første arbeidsdag i LMI mandag 6. mars. Hun har en doktorgrad innen molekylærbiologi og genetikk, og har jobbet ni år i Forskningsrådet, der hun blant annet har sittet i sekretariatet til HelseOmsorg21, hatt ansvaret for Pilot Helse, saksbehandler for Innovasjonsprosjekter i næringslivet, og en lang rekke andre – og høyst relevante – områder og prosjekter.

– I Forskningsrådet jobbet jeg med mye forskjellig. Jeg startet å jobbe innenfor helseinnovasjon, med bedrifter som søker midler til forskning og innovasjon, behandle søknader og følge opp prosjekter. Jeg jobbet også med tidlig fase-kommersialisering av helseforskning. De prosjektene som fortsatt er på universitetet og hos teknologioverføringskontorene. Etter hvert begynte jeg å jobbe mer strategisk. Jeg ble teamleder for helseinnovasjon, og jobbet mer på tvers i Forskningsrådet for å få helhetlig oversikt over verdikjeden innen forskning, utvikling og innovasjon, fra tidlig fase til samarbeid på tvers. Jeg har også vært med på å utvikle nye støtteordninger som bidrar til mer samarbeid på tvers av sektorer, som Pilot Helse, sier Dahlsveen.

Å utvikle helsenæringen i Norge er en stor motivasjonsfaktor for Dahlsveen.

– Jeg vil gjerne bidra til å få denne næringen til å vokse i Norge. Jeg fikk ekstra stipend fra lånekassen da jeg studerte bioteknologi i London på slutten av 90-tallet, fordi dette var et felt Norge skulle satse på, men da jeg skulle hjem var det få jobber innen dette feltet. Å videreutvikle helsenæringen i Norge brenner jeg for. For å få til dette vet jeg at forskning, innovasjon og ikke minst samarbeid er viktig, og det er en driver for meg å få til tillitsfullt samarbeid mellom alle aktørene. Det er helt nødvendig for å løse de store samfunnsutfordringene vi står overfor, spesielt innenfor helse. Jeg er også opptatt av bærekraft i helsetjenestene. Vi vet at vi ikke kan fortsette på den samme måten vi gjør nå, det er ikke bare snakk om penger lenger, det er snakk om mangel på menneskelige ressurser. Det å finne ut hvordan vi skal få helsetjenesten til å være bærekraftig, det blir en av de største utfordringene fremover og viktigst å ta takk i for velferdssamfunnet, sier Dahlsveen.

Hun gleder seg til å ta fatt på ulike prosjekter i LMI.

– Jeg er opptatt av konkretisering og implementering. Det er fint med gode strategier, men vi må også ta det ned, målene må konkretiseres til aktiviteter som bidrar til endring og resultater. Jeg liker å jobbe konkret og få til ting.

Utenom helsenæring, forskning og innovasjon, har Dahlsveen interesse for løping og samtidskunst – og bor med familien, som består av mann og to barn på 15 og 12 år på Tranby.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer