IFE-direktør Morten Huseby. Foto: Bo Mathisen
Agilera-direktør Erik Flatmark

Frem til i dag har radiofarmasi vært en divisjon på IFE, men fra i dag har virksomheten blitt skilt ut i selskapet Agilera Pharma AS.

De bidrar dermed ytterligere til å bygge helsenæring i Norge.

IFE har 625 ansatte og holder til på Kjeller utenfor Oslo. Nå går 135 av disse over til å bli ansatt i Agilera – fra og med i dag 1. mars – og Erik Flatmark blir administrerende direktør i selskapet.

– Denne milepælen markerer begynnelsen på nye investeringer og vekst, sier Flatmark ifølge ife.no.     

Med etableringen av et eget selskap får de bedre muligheter til å kunne ta del i den forventede internasjonale veksten innen kontraktbasert utvikling og produksjon av radiofarmaka, bidrar til å bygge helsenæring i Norge og sikrer pasienter viktig medisin, skriver IFE på sine nettsider. Adressen blir den samme som IFEs: Instituttveien 18 på Kjeller.

IFEs nasjonale grossistvirksomhet innen radiofarmasi blir også en del av Agilera, og selskapet forventer en betydelig vekst også i denne delen av virksomheten.  

De ansatte på IFE, nå Agilera, utgjør et innovativt og sterkt radiofarmasi-miljø i verdensklasse, basert i Oslo-området. Med utspring i UiO, OUS og IFE har dette norske fagmiljøet lyktes med å oppnå en viktig posisjon internasjonalt innen sitt område, skriver de i pressemeldingen.  

Morten Huseby, administrerende direktør i IFE, sier Algeta og Bayer er en viktig del av historien deres.

– En viktig grunn til at Agilera har kommet dit vi er i dag, er et nært og godt samarbeid med Bayer, samt mer enn 10 år med erfaringen fra storskala produksjon av Xofigo for verdensmarkedet. Dette har hjulpet Agilera med å bygge opp betydelige kapabiliteter innen legemiddel-utvikling og innen global distribusjon, og selskapet kan skilte med en arbeidsstyrke som har helt unik kompetanse og erfaring både fra klinisk og kommersiell produksjon, i tillegg til utvikling og distribusjon av radiofarmaka, sier Huseby.

Les også mer på selskapets nettsider agilera.no

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer