Første dag – første medlemsmøte

Leif Rune Skymoen startet sin første dag som LMI-leder med besøk til medlemsselskap Bayer. — De har en unik posisjon og historie her i Norge, sier han.

Skymoen ønsker å besøke samtlige av LMIs medlemmer og startet medlemsturneen sin hos Bayer på Lysaker. På et allmøte for samtlige ansatte, brukte han tid på å introdusere LMI, forklare hvordan vi jobber for medlemmene og fikk en omvisning på laben.

– Bayer representerer det LMI står for og arbeider for. Dere representerer hele strategien vår og dere har en unik posisjon og historie her i Norge, sa han og henviste til Algeta-historien.

Unikt i Norge

Bayer kjøpte i 2014 det norske selskapet Algeta for 2,1 milliarder euro og har foredlet og videreført den forskningen og innovasjonen som Algeta utviklet . Legemiddelet Xofigo, basert på alfa-emitterende substanser, er godkjent i mer enn 50 land for behandling av prostatakreft med metastaser i skjelettet. Produksjonen for det globale markedet gjøres på Institutt for Energiteknikk (IFE) på Kjeller utenfor Oslo, hvor Bayer har investert i nye produksjonsmidler og sysselsetter over 100 ansatte.

Selskapet med hovedkontor i Tyskland, investerer betydelig i egen forskning i Norge og har bygget et topp moderne laboratorium på 1000 m² i Drammensveien 288. Hensikten er å drive langsiktig forskning i Norge med det mål å kommersialisere norsk innovasjon innenfor legemidler ytterligere. Bayer viderefører den forskningen som Algeta igangsatte på Radium-223 og har styrket forskningen på den alfaemitterende isotopen Thorium-227 med det formål å utvikle et radiofarmasøytisk kreftlegemiddel.

De har beholdt det meste av forskningsteamet fra Algeta og forsterker det stadig med nye rekrutteringer. Om lag 100 stillinger i Bayer i Norge er relatert til egen forskning og utvikling.

En medlemsorganisasjon

Skymoen brukte tid på å forklare hvordan LMI jobber for å blant annet bedre rammevilkår, skape nyttige møteplasser og bidra med rådgivning for våre medlemmer.

– LMI er en medlemsorganisasjon. Vi eksisterer for å gi verdi til dere som medlemmer, og hjelpe dere med å maksimere effekten av arbeidet for pasienter, samfunn og de som står bak dine respektive selskaper, fortalte han de oppmøtte på Bayers kontorer på Lysaker.

Q&A: Leif Rune Skymoen svarer på spørsmål fra Bayers kommunikasjonsdirektør, Frode Nakkim.

– For at jeg skal lede LMI på best mulig måte, er det viktig at jeg blir kjent med deres behov, deres måte å jobbe på og hva dere forventer de kommende årene. Derfor ønsker jeg å møte hvert eneste medlem i min første periode som daglig leder, for å få innspill og bygge videre på det eksisterende forholdet dere har til LMI, sier han.

Omvisning på laben

Besøket ble avsluttet med en omvisning på den 1000 m2-laben, der Bayer arbeider for å utvikle et radiofarmasøytisk kreftlegemiddel.

– Som en utdannet farmasøyt er det alltid spennende å få omvisning på lab og oppleve det imponerende forskningsarbeidet som utøves der hver dag. Dette er mennesker som hver dag jobber for å utvikle produkter som redder liv.

– Bayer har også hele verdikjeden her i Norge, fra forskning på tidligstadiet, til skalering, kliniske studier og hele veien til produksjon av ferdige produkter til pasientene. De er også et stort internasjonalt selskap som investerer i kompetanse her i landet og kommer med mange produkter til norske pasienter. De representerer derfor alt vi i LMI jobber for og var derfor et naturlig sted for meg å starte denne medlemsturneen, sier han.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer