Vil du bli med til USA?

Workshopen arrangeres av United States Special Operations Command (USSOCOM) i samarbeid med FFI og Forsvarets Spesialstyrke (FS). Fra demo ved Forsvarets spesialkommando. Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret

Sammen med avdelingen for fremtidsrettet forskning og teknologi i hovedkommandoen for USAs spesialstyrker (USSOCOM S&T Futures) søker vi nå etter industrirepresentanter som vil delta på arrangementet Rapid Capability Assesment 12.

Hvis du har ferdigheter og interesse for å delta, inviterer vi deg til å søke ved å fylle ut skjemaet du finner nederst på denne nettsiden.

Søknadsfristen er allerede fredag 3. mars klokken 23.59 norsk tid.

Fakta om Rapid Capability Assesment 12

Sted: Washington DC, mandag 27.mars – fredag 31. mars 2023. Konkret lokasjon kommer.

Søknadsfrist: fredag 3. mars klokken 23.59 norsk tid.

Arrangørinfo: avdelingen for fremtidsrettet forskning og teknologi i hovedkommandoen for USAs spesialstyrker (USSOCOM S&T Futures)

De som selekteres vil motta en invitasjon til arrangementet 7. mars 2023.

Tidligere i år arrangerte USSOCOM og FFI en workshop i Oslo kalt Innovation Foundry 12 «Joint and Partner Communications in a Contested and Austere Environment».

Utvalgte deltakere vil bli kompensert ved fullførelse av arrangementet. Dette vil kreve full deltagelse og tilstedeværelse under hele arrangementet. Statsansatte og offentlige støtteleverandører er kvalifisert til å delta, men har ikke mulighet til å bli kompensert.

Bakgrunn for arrangementet

Tidligere i år arrangerte USSOCOM og FFI en workshop i Oslo kalt Innovation Foundry 12. Tema var kommunikasjon i utfordrende omgivelser. Nå inviterer vi på nytt norsk industri til et innovasjons-arrangement sammen med USSOCOM: Rapid Capability Assesment 12. 

Innovation Foundry 12 var første workshop USSOCOM arrangerte utenfor USA. Hensikten var å tenke ut potensielle konsepter for å løse oppdragsscenarier i en fremtidig (2035) stormaktskonflikt. Ved å samle amerikanske og internasjonale spesialstyrker, industri, akademia, myndigheter og fremtidsforskere i en design thinking workshop fikk vi inn forslag til nye løsninger.

Det arrangementet vi nå ønsker søkere til er steg to i USSOCOM S&T Futures sin innovasjonsprosess. Vi søker nå eksperter fra norsk industri, akademia og forsvar til dette arrangementet. Målet er å ta ideer og konsepter fra Innovation Foundry og foredle dem slik at de kan tas videre til prototyping. Dette vil kunne definere fremtidens kommunikasjonsløsninger.

USSOCOM og FFI har i felleskap definert følgende fokusområder for Rapid Capability Assesment 12:

  • Joint Interoperability Standards for Partner Force Operations, Command and Control, Computing and Communications
  • Low-Probability Intercept Communications
  • Backup Communications
  • Edge Comms and Computing Gamechangers
  • Contested Partner Force Logistics

En unik mulighet

Representanter fra norske industriaktører, med kompetanse og teknologier innenfor utvalgte fokusområder, får nå muligheten til å konkurrere om å delta.

– Gulroten for de utvalgte til dette arrangementet, er potensialet for at bedriftene de representerer kan vinne utviklings- og prototype-kontrakter i USA, sier Tore Helland ved FFIs Innovasjonssenter ICE worx.

Hvis du har ferdigheter og interesse for å delta på Rapid Capability Assesment 12, inviterer vi deg til å søke ved å fylle ut skjemaet du finner nederst på denne nettsiden.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer