William Fiala Gjermundnes gleder seg til Final8 på hjemmebane. Foto: May Elin Aunli

Han er født og oppvokst i Kristiansand, men i Final8 ser du ham i ØIF Arendal-drakt.

Jørg William Fiala Gjermundnes – eller bare William som han foretrekker – gleder seg enormt til NHFs nyvinning, Final8 i Sparebanken Sør Amfi i Arendal. Ikke så rart, det er hjemmebane og favorittmotstander Elverum som står på motsatt banehalvdel.

I den andre semifinalen spiller Kristiansand mot Kolstad, og på tribunen sitter det en del kristiansandere som lurer på hvorfor Randesund-gutten ikke spiller for dem. For Randesund er en bydel i Kristiansand.

– Da jeg dro til Arendal, var det fordi tilbudet var godt. Jeg ville ha en god treningsgruppe og være med de beste i Norge. På den tiden het Kristiansand KIF og spilte i 2. divisjon. ØIF hadde lag både i REMA 1000-ligaen og i 2. divisjon, så da kunne jeg trene med de beste og spille i 2. divisjon, forklarer 21-åringen.

– Nå som Kristiansand ligger rett bak Arendal på tabellen er det kanskje noen som mener du burde komme hjem igjen?

– Ja, det er mange som prøver å få meg tilbake, men jeg trives godt i ØIF og har kontrakt ut denne sesongen og to til, opplyser William, som håper det blir en tur til utlandet hvis det skal bli klubbytte. Et par utenlandske klubber har meldt sin interesse – uten at han ønsker å utdype det.

Williams jublende glede over at Final8 kastes i gang fredag (herrelagene spiller lørdag og søndag) står i kontrast til serieinnsatsen så langt. Forrige sesongs skuffende sjetteplass skulle revansjeres, men har bare endt i en ny foreløpig sjetteplass.

– Det har vært en berg- og dalbanesesong. Vi må jobbe for å stabilisere oss. Og så må vi bli et tøffere lag. Vi har nesten vært litt pusekatter. Men noe av nedturen kan også forklares med skader. Mario Matic og Mathias Larson er fortsatt ute, mens Magnus Søndenå er tilbake, sier William, som ikke er redd for Elverum i semifinalen.

Hvorfor skulle han det? I september vant ØIF med to mål på bortebane og for tre uker siden ble det ettmålstap hjemme.

– Vi burde vunnet hjemme også. Da ledet vi mye, men rotet det bort. To sånne resultater gir masse motivasjon. Jeg liker å spille mot Elverum. Det er trykk både i Svermen og Taiga’n, mener William, som var i NM-finalen mot samme motstander forrige sesong. Det endte med tremålstap.

– Nå har vi lyst på både revansje og finale, forsikrer den 1,93 høye venstrebacken, som i skadefraværet til de tre nevnte har måttet ta mye ansvar. Det har gjort ham til Arendals toppscorer denne sesongen, med 82 rene spillemål på 17 kamper. 11 av scoringene kom i hjemmekampen mot Elverum!

– Ja, jeg har fått mye ansvar i de siste kampene, og jeg liker å ha den rollen. Det er fint for utviklingen min også, sier BI-studenten (nett), som også trenes opp til å bli en mann å stole på som toer i forsvar.

– Jeg får gode tips fra trenerne (Heine Jensen og Luka Panza) og spillerne på laget.

– Du har 50 kamper på yngre landslag. Hva med opprykk til rekruttlandslaget?

– Det hadde vært utrolig gøy, men per dags dato er mitt fokus bare å gjøre det bra med Arendal. Så får resten være bonus, sier William Fiala Gjermundnes. Så sier han litt til.

– Ta turen til Sør Amfi! Jeg håper på folkefest!

Les mer om REMA 1000-ligaen og Final8.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Av Arne Hole

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer