Nytt tap for Elverum i Champions League

Daniel Blomgren ble Elverums toppscorer med seks mål i kampen mot Aalborg. Her fra en tidligere kamp. Foto: Annika Byrde / NTB

Aalborg ble for sterke for Elverum i deres nest siste Champions League-kamp. Det endte med tap 24-31.

Onsdag kveld var det klart for Elverums nest siste kamp i Champions League, hvor de møtte Aalborg i returoppgjøret i Danmark.

Elverum har kun vunnet én kamp i gruppespillet i årets Champions League. Det norske laget hadde allerede før kampen ingen mulighet for videre avansement i mesterligaen. Aalborg lå på en foreløpig sjetteplass i gruppen og kjempet for å sikre sin plass i til play-offs. 

Det norske laget ledet 2-0 før Aalborg satte sitt første mål bak Emil Kheri Imsgard. Det danske laget tok raskt igjen Elverums ledelse, men de to lagene fortsatte å spille jevnt. Etter ti minutter kom Elverum igjen i ledelsen med 7-6, men det ble siste gang det norske laget ledet i kampen. 

Aalborg utlignet igjen og kom så i ledelsen. Derfra fortsatte de å øke ledelsen helt inn til omgangens slutt. Elverum lå bak med fem mål til pause, på stillingen 12-17. 

Ut fra pausen byttet Elverum blant annet kanter og målvakt, og begge innbyttene ga Aalborg en kamp. Elverum hadde ingen planer om å gjøre det enkelt for det danske laget og kjempet i forsvar og angrep, men det danske laget slapp seg heller ikke ned. Aalborg ledet på ett punkt med åtte mål i andre omgang, men Elverum hentet inn to mål av ledelsen og det stod 23-17 etter halvspilt omgang.

I andre halvdel av andre omgang kom Elverum hakket nærmere og reduserte Aalborgs ledelse til fire mål, men der sa det stopp like før slutt. I kampens siste fem minutter satt det meste for Aalborg, samtidig som de holdt Elverum unna scoringer. Det endte med tap 24-31 i Elverums siste bortekamp i mesterligaen. 

Elverum spiller sin siste kamp i mesterligaen onsdag 1. mars klokken 18:45, hvor de møter TWH Kiel.

KAMPFAKTA
Champions League, gruppespill
Aalborg Håndbold – Elverum 31-24 (17-12)

Sparekassen Danmark Arena, Aalborg, Danmark
Toppscorer Elverum: Daniel Blomgren – 6 mål
Toppscorer Aalborg: Felix Claar – 6 mål
Utvisninger: Elverum 3×2 min, Aalborg 3×2 min

Se fullstendig kamprapport her
Les mer om Champions League herrer her
Les mer om norske lag i E-Cup her

Av Tonje Waal Karlsen

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer