Bli synlig for forsvarssektoren

Har bedriften din noe som Forsvaret trenger? Nå har du sjansen til å fortelle oss mer om det!

28. og 29. mars i år inviterer vi ved Forsvarets forskningsinstitutt til nettmøte, for et utvalg norske små og mellomstore industriaktører og oppstartselskaper. Vi stiller et enkelt spørsmål: Hva kan dere tilby oss?

Vil du delta?

For å melde din interesse må du fylle ut skjemaet innen 10. mars. Under punkt 14 må du laste opp en PDF, med presentasjon av selskap og løsning.

Vi er på jakt etter ny teknologi som kan hjelpe Forsvaret. Det vil vi gjerne høre mer om. Grunnen er at vi gjerne vil ha mer innsikt i potensialet hos små og mellomstore industriaktører, og i gründermiljøer i Norge. 

Forberedelser og huskeliste

 

 • Bedriftens presentasjon skal være maks 15 minutter. Dette er viktige punkter å få med: Hva er produktet eller ideen, og hvilke fordeler eller forbedringer oppnår Forsvaret? 
 • Vi vil ha en pitch som forteller om bedriftens teknologiske løsninger og kapasitet. 
 • Presentasjonen avsluttes med en samtale, der det blir anledning til å stille spørsmål.

Det vil være tre representanter fra FFIs innovasjonssenter ICE worx til stede på nettmøtet. Hver bedrift får tildelt et tidspunkt, og presenterer kun for disse tre.

Huskeliste for en god pitch

 • Konkretiser problembeskrivelsen – foreslå aktuelle problemer hvor løsningen kan anvendes
 • Eksempler på gode tilnærminger til produktet, og case, gjerne med en kort video
 • Skille mellom hva teknologien kan gjøre i dag, og planlagt/ønsket utvikling 
 • Inkluder relevante detaljer om selskapet, som erfaring med problemløsning, kompetanse i teamet og selskapets modenhet
 • Gi forslag til potensielle partnerskap som selskapet ønsker å samarbeide med for levering av en komplett løsning

Tett på problemene

Vi arbeider tett med det vi kaller problemeiere i Forsvaret. Problemeierne kan blant annet være fagmiljøer som teknologien er relevant for. De formidler sine behov til FFI, og vi ser etter løsninger for dem. Teknologiområder vi vet det er interesse for er:

 • Sensor og edge 
  Har bedriften din teknologier eller løsninger innenfor områder som sensorteknologi og edge-prosessering? Forsvaret er interessert i løsninger og teknologier som sikter mot blant annet sensorer og edge-prosessering, for bruk både på og over land og vann.
   
 • Sensorer og strøm under vann
  Har bedriften din teknologier eller løsninger innenfor områder som sensorteknologi, strømforsyning, energiforsyning eller batteriteknologi for bruk under havoverflaten? Vi vet det er interesse for slike løsninger i Forsvaret.
   
 • Autonomi og navigasjon
  Autonom beslutningsstøtte er et interessant felt for Forsvaret. Spesielt gjelder dette ubemannede farkoster, og ruteplanlegging i kombinasjon med oppdragsplanlegging. Det samme gjelder navigasjonssystemer for mindre farkoster som skal brukes i utfordrende operasjoner og under harde klimatiske forhold.

Noen av løsningene Forsvaret trenger kan være dine. Nå får du sjansen til å presentere dem for oss. 

Vi trenger flere nytenkere

ICE worx er FFIs senter for innovasjon, konseptutvikling og eksperimentering og samarbeider tett med Forsvaret. I 2021 og så langt i 2022 har innovasjonssenteret fått henvendelser fra mange ulike industriaktører og gründere.

Flere av bedriftene vi har møtt under tidligere gjennomføringer er nå i dialog med FFI. 

Forsvaret trenger økt innsikt i norske virksomheter. Hvis du ikke har anledning til å søke nå eller ikke får plass: Fortvil ikke. Dette er ikke siste gang vi inviterer til nettmøte. Abonner gjerne på nyhetsbrevet vårt, så får bedriften din beskjed om neste gang ICE worx har arrangementer som kan være interessante for deg og din bedrift.

Gå til påmeldingsskjema

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer