– Nå er det neste oppgave som gjelder

Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP/ NTB

Onsdagens tap mot Spania ble en smertefull opplevelse for Håndballgutta og omgivelsene. I idretten er det imidlertid lite rom for å dvele for lenge ved siste resultat. I dag venter den første av to kamper for å avgjøre om Norge ender som det femte, sjette, sjuende eller åttende beste laget i VM 2023.

Og gutta er for lengst på vei opp igjen etter kvartfinalekampen, forteller landslagssjef Jonas Wille.

– Vi er alle her fordi vi er profesjonelle, og vil gjøre en så god jobb som mulig for dette landslaget. Det gjelder både spillere og ledere, sier Wille.

– I fellesskap har vi utformet noen verdier for gruppa – kameratskap, profesjonalitet og sult – og det er når vi får en smell i trynet vi får testet dem ut. Og den testen har vi fått nå, sier Wille.

Han opplever at svarene har vært gode:

– Onsdagens opplevelse var kanskje aller tyngst for Kristian Bjørnsen, og kameratskapet kom godt fram da alle backet opp ham. Nå kommer også profesjonaliteten fram, gjennom at vi skal refokusere og prøve å tenke best mulig resultat for å få best mulig seeding i OL-kvalifiseringen, og stå etter mesterskapet med æren i behold, og å klare mentalt å jobbe frem en sult inn mot den matchen. Dette ligger latent i spillerne, men det er også noe vi snakker om, sier Jonas Wille.

Jobben med å komme seg opp på hesten igjen startet allerede onsdag kveld.

– Etter kampen hadde vi et møte hvor vi hadde en liten debriefing. Da var det tung stemning, det var lov, men vi ville minne spillerne på at hjernen måtte begynne å refokusere allerede da. Så tok vi et nytt møte da vi ankom Stockholm til lunsj torsdag. Da ble vi enig om at vi til videomøtet senere samme kveld måtte være klare. De er som vanlig også gode til å snakke med hverandre for å komme videre. Da vi hadde det videomøtet, opplevde jeg at alle var tilbake med det samme uttrykket i ansiktet, sier landslagssjefen.

– Så nå er det neste oppgave som gjelder.

Den oppgaven har avkast kl. 18.00 i Tele 2 Arena, og på andre banehalvdel står Ungarn. Vinneren spiller om 5.- og 6. plassen i VM på søndag. Du ser det hele på TV3/Viaplay.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer