Fra høye topper til dype daler

Skjermdump: Viaplay

Tobias Grøndahl satt på tribunen mot Tyskland, men var høytflyvende og sentral i dramaet mot Spania.

Kampuret nærmet seg 48 minutter da Tobias Grøndahl regisserte et angrep som Norges playmaker. De som har sett ham i slike situasjoner for Elverum, vet at han ofte får det slik han vil. Men det er og blir noe annet i en kvartfinale i VM som debutant.

Når du er fryktløs og offensiv, spiller det imidlertid ikke nødvendigvis noen rolle om du spiller i VM eller Terningen. Og fryktløs og offensiv er Tobias Grøndahl.

Da Harald Reinkind fikk ballen noen trekk senere, hadde den offensive midtbacken sneket seg inn bak det spanske forsvaret, hvor han mottok kula i lufta etter en sats som hentet fra lengdeplanken. Avslutningen satt perfekt i nettet, og Grøndahl var ennå ikke i nærheten av å ta gulvet med skoa.

– En scoring fra himmelen! Har du sett så vakkert, sa Viaplay-kommentator Daniel Høglund på direkten etter flyveren som sendte Norge opp i 22-21.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gdansk, Polen 20230125. 
Norges Tobias Grøndahl under kvartfinalen i VM i håndball for herrer mellom Norge og Spania i Ergo Arena i Gdansk, Polen.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Tobias Grøndahl markerte seg igjen mot Spania.Foto: Stian Lysberg Solum

Dessverre gikk det til slutt slik de fleste har fått med seg – Spania vant kvartfinaledramaet etter fire ekstraomganger, og sendte med det Tobias og de øvrige Håndballgutta ned i et dypt hull.

– Det er helt fryktelig. Jeg klarer ikke helt å sette ord på det. Jeg er tom for energi, ord, krefter, følelser – tom for alt mulig. Så det er vanskelig. Samtidig er jeg stolt over prestasjonen vår frem til ti sekunder før full tid. Vi er bedre enn Spania over hele linja. Men så har de en av verdens beste keepere, som tar noen ekstreme skudd, sa Grøndahl i intervjusonen rett etter kampslutt onsdag.

I VM har han noen ganger sittet på tribunen, andre ganger vært med i lagoppstillingen, men uansett har han hele veien bidratt i gruppa med positiv opptreden, konstruktive innspill til lagkompisene og gode treningsøkter.

Samtidig har han både fysisk og mentalt vært i beredskap i tilfelle muligheten til mer spill skulle komme, akkurat slik landslagssjef Jonas Wille har ønsket av hele troppen.

– Det er drømmen, det: Å stå i en kvartfinale, i en semifinale og i en finale. Få løfte pokalen og hente gullmedaljen. Derfor er de siste minuttene mot Spania en fin erfaring å få med seg, og det må jeg rett og slett takke Jonas for, sier Grøndahl.

– Jeg var alltid klar for den muligheten, og jeg var bestemt på at hvis jeg fikk den, så skulle jeg gå inn 100 prosent. Det er fint å få den tilliten, så får vi håpe det kommer enda mer i et potensielt neste mesterskap, sier Tobias Grøndahl.

Fredag møter Håndballgutta Ungarn til første kamp i plasseringsspillet, hvor fire lag kjemper om å bli VMs femte beste lag. Avkast er 18.00, og oppgjøret sendes på TV3 og Viaplay, og på NRK Sport Radio.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer