Veien videre for Norge i VM og OL

Foto: Stian Lysberg Solum

Selv om det ikke blir VM-medalje for Håndballgutta, er de gjenstående kampene viktige.

Etter tapet for Spania i kvartfinalen i VM skal Håndballgutta spille to kamper om plasseringene nummer 5 til 8 i mesterskapet. Den første kampen er mot Ungarn fredag kl. 18. Vinneren av denne kampen spiller kamp søndag om plass nr. 5 i mesterskapet, mens taperen spiller om 7. plassen. I den siste kampen møter vi enten Tyskland eller Egypt. Kampene spilles i Stockholm søndag kl. 13 og 15.30.

Plasseringen i disse kampene er avgjørende for hvilken rangering Norge vil få i OL-kvalifiseringen for å delta i OL 2024 i Paris. Turneringen spilles med tre grupper, hver på fire lag, der de to beste får delta i OL.

VM-vinneren får direkte OL-plass, det samme gjør Frankrike som arrangør. Dermed er det igjen seks plasser for Europa i OL-kvalifiseringen, de øvrige seks plassene går til de øvrige kontinentene. Jo bedre plassering Norge får i dette VM, jo høyere rangert blir laget, og ved å vinne kampen om 5. plassen, vil motstanderen i OL-kvalifiseringen bli et lavere rangert lag fra Europa.  

Det hører også med til historien at vinneren av EM 2024 som spilles i Tyskland om et år (eller høyest rangerte lag som ikke allerede er kvalifisert) får direkte plass i OL i Paris.

Les mer om Håndballgutta.

Av Kirsten Birkeland

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer