Bildet er fra Final4-finalen i Champions League i 2022. Foto: Nikola Krstic / NTB

Katrine Lunde er verdens mestvinnende internasjonalt. Nasjonalt er hun sulten på mer.

– Vi har hatt en del gode prestasjoner, men det har også svingt litt. Det pleier det å gjøre når det kommer nye spillere. Dessuten har vi hatt en del småskader, men det har jo vært bra for dem som ellers ikke får spille så mye, sier Katrine Lunde når hun skal oppsummere Vipers’ innsats hittil i sesongen.

Og selv om 42-åringen mener det har vært litt rusk i maskineriet, står sørlendingene med 13 seire av 13 mulige i REMA 1000-ligaen (40-25 over Romerike onsdag). Klubben er i tillegg klar for Final8 i NM og kvartfinalen i Champions League.

– Må du finne på ting for å trigge deg selv etter så mange år, eller går det automatisk?

– Det går overraskende automatisk. Vi er tre målvakter, og du vet at du blir byttet ut hvis du ikke gjør det så bra. I den hjemlige ligaen må alle få stå litt, men i Champions League vil jeg spille så mye som mulig. Det er kjempegøy å spille de kampene.

– Men i serien kan du stå over de bortekampene du vil?

– Nei, det er ikke akkurat slik. Jeg ser an hvor mye borte jeg blir fra jenta mi (datteren Atina som snart fyller åtte). Må få det til å gå opp på hjemmebane.

– Er Vipers bedre, like gode eller dårligere enn forrige sesong?

– Det var et vanskelig spørsmål. Vi er veldig bra når alle er med. Jeg tror ikke vi er noe dårligere, men noen motstandere i Europa er blitt bedre – som Bucuresti og Esbjerg etter jul.

– Motstanden her hjemme?

– I noen kamper har vi fått bra motstand, og vi må prestere for å vinne dem. Den hjemlige serien er blitt jevnere, og det er gøy at det ikke er avgjort på forhånd hvem som vinner, sier jenta som nesten alltid vinner. Hun har ti gull i internasjonale mesterskap og seks triumfer i Champions League, fordelt på to hver med Vipers, Györ og Viborg. Og ettersom hun i Norge «bare» har fire seriegull og fire NM-gull, har hun vunnet mer ute enn hjemme.

– Så du grabber gjerne til deg alt du kan med Vipers?

– Ja, jeg har jo spilt så lenge i utlandet at jeg er sugen på å vinne mer her hjemme, forsikrer Katrine, som har kontrakt med klubben ennå to og et halvt år. I Vipers sitter hun også i styret og skal være med på å finne Ole Gustav Gjekstads erstatter.

– Hva syns du om nyvinningen Final8 i NM?

– Det var greit tidligere å få NM-finalen i romjulen, men samtidig blir Final8 veldig spennende. Jeg syns det er artig at vi skal spille samtidig med herrene – og særlig når Kristiansand har kvalifisert seg. Og så liker jeg at kampene  går i Arendal. Det kan bety mange fra Kristiansand på tribunen. Det er også fint  at kampene går fredag og søndag. En dags hvile imellom er bra for kroppen, sier mamma Lunde, som før EM signaliserte at hun også er klar for flere mesterskap med Norge. 339 landskamper er ingen metningsgrense.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Katrine Lunde jubler under landskampen mellom Norge og Danmark i DNB Arena, før. håndball-EM i Slovenia i november.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Katrine Lunde har spilt flest kamper for Håndballjentene.Foto: Beate Oma Dahle

– Det gir meg mye å være med på landslaget. Det blir litt miljøskifte, og jeg møter mange andre gode trenere – ikke minst Mats (Olsson). Sånt gir meg veldig mye. Det er det at jeg blir borte så mye som gjør at jeg tenker litt mer over det.

– Lærer du fortsatt noe som målvakt?

– Ja, jeg kan utvikle meg hele tiden. Det er ting du kan plukke opp. man blir aldri utlært. Mats betyr mye for min motivasjon.

– Hvem blir Vipers’ neste landslagsspiller?

– Tuva (Høve) på kanten. Hun er jeg sikker på kommer på landslaget. Hun er trygg på seg selv og en spennende type.

Trygg på seg selv er også Katrine Lunde. Og alle vi andre.

Les mer om REMA 1000-ligaen

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer