Fagforeningsfradraget er doblet!

Fra 1.januar 2023 får organiserte dobbelt så stort skattefradrag som for 2 år siden.

Fra nyttår ble det billigere å være fagorganisert. Skattefradraget for å være fagorganisert økte da til 7.700 kroner, som er en fordobling siden 2021.

Nestleder i Creo, Christine Thomassen er svært fornøyd med at regjeringen styrker det organiserte arbeidslivet med dette skattegrepet.

– Fradraget gjør at flere har råd til å være fagorganisert. Det er veldig bra for den enkelte, men det er også bra for samfunnet. Vi vet at forskjellene mellom fattig og rik blir mindre når organisasjonsgraden går opp.

Tryggere i arbeidslivet

– Vilkår som tariff, sykepenger, fødselspermisjon, overtid, tillegg for kveld-, helg- og nattarbeid, ferie er noe mange tar for gitt. Dette er goder som fremforhandles og opprettholdes av fagforeningene, fortsetter Thomassen.

– Som medlem i en fagforening står du tryggere i arbeidslivet. Du har noen som kan forhandle med arbeidsgiver på vegne av deg for å sikre deg lønnsvekst og gode rettigheter, og som har erfaring og kompetanse til å bistå deg i de utfordringene du måtte møte i arbeidslivet. For Creo innebærer dette også å arbeide individuelt og politisk for våre selvstendig næringsdrivende medlemmer.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer