Andre del av VM er ferdigspilt, nå venter finalespillet for de gjenværende åtte lagene.

Etter gruppespillet ble 32 lag til 24. Nå er hovedrunden ferdigspilt og bare åtte lag kan fortsatt drømme om VM-suksess. Slik gikk det i hovedrunden:

Hovedrunde I

I denne gruppen var Frankrike det sterkeste laget og vant over Spania i gruppefinalen. De to lagene var suverene i gruppa og tok seg videre til kvartfinalen.

Slovenia, Polen, Montenegro og Iran er dermed ute av finalespillet.

Hovedrunde II

Her var hjemmelaget Sverige klart best og sikret seg gruppeseier foran Ungarn som ble det andre laget som tok seg videre. Island med like mange poeng røk ut av spillet på innbyrdes oppgjør mot Ungarn. På plassene bak kom Portugal, Brasil og Kapp Verde.

Hovedrunde III

Gruppefinalen mellom Tyskland og Norge gikk i Håndballguttas favør, men begge lagene tok seg videre til kvartfinaler. Det betyr at Serbia, Nederland, Argentina og Qatar er ute av finalespillet.

Hovedrunde IV

I denne gruppen sto finalen mellom Egypt og Danmark. Danskene dro seieren i land, men Egypt er likevel videre til kvartfinalen og er det eneste ikke-europeiske laget som fortsatt er med i VM-sluttspillet.

I denne gruppen er Kroatia, Bahrain, USA og Belgia ute av finalespillet.

Slik spilles kvartfinalene:

Onsdag 25. januar

  1. Kl. 18.00 Norge- Spania (på TV3 og NRK sport radio)
  2. Kl. 18.00 Danmark – Ungarn
  3. Kl. 20.30 Frankrike – Tyskland
  4. Kl. 20.30 Sverige – Egypt

I semifinalene møtes vinnerne av kampene nr. 1 og 3 og vinnerne av kampene nr. 2 og 4.

Plasseringskamper

Lagene som blir slått ut av kvartfinalene skal spille plasseringskamper. Den første spilles fredag kl. 15.30 eller 18, mens den andre er fastsatt til søndag kl. 13.00 og 15.30 – før finalene.

Slik gikk det i gruppespillet

Sju lag har gått gjennom gruppespillet uten å avgi poeng. Det er Spania, Frankrike, Sverige, Norge, Tyskland, Danmark og Egypt. Onsdag starter hovedrunden der de tre beste lagene i hver gruppe krysser med en annen gruppe.

Gruppe A

ble vunnet klart av Spania som ikke avga poeng og tar dermed med seg 4 poeng inn i hovedrunden. Montenegro har med seg 2 poeng og Iran går videre uten poeng. Chile ble sist i gruppa og er ute av VM.

Gruppe B

Frankrike var suverene og vant alle sine kamper, dermed får de også med seg 4 poeng videre. Slovenia tar med to poeng og Polen går videre uten poeng. Saudi Arabia går inn i President’s Cup.

Gruppene A og B spiller i Hovedrunde I i Krakow.

Gruppe C

Her var vertsnasjonen Sverige klart best og vant alle sine kamper og står med hele 50 plussmål etter tre spilte kamper. De får med seg 4 poeng videre, Brasil får 2 poeng og Kapp Verde er videre uten poeng. I denne gruppen kom Uruguay sist.

Gruppe D

Her var det en jevnere gruppe der både Portugal, Island og Ungarn tapte en kamp hver i gruppespillet. Alle lagene tar med seg 2 poeng inn i hovedrunden, mens Sør-Korea er ute av VM og spiller President’s Cup.

Gruppe C og D spiller i Hovedrunde II i Gøteborg.

Gruppe E

I denne gruppen var Tyskland klart best med tre seire og får med 4 poeng inn i hovedrunden, Serbia tar med 2 og Qatar går videre uten poeng. Algerie fortsetter med kamper i President’s Cup.

Gruppe F

Norge vant alle sine kamper og får med 4 poeng til hovedrunden. Nederland går videre med 2 poeng og Argentina tar seg videre poengløse. Nord-Makedonia er ute av VM og fortsetter i President’s Cup.

Gruppe E og F spiller i Hovedrunde III i Katowice.

Gruppe G

Egypt var det beste laget her og tar med 4 poeng til hovedrunden. Kroatia ble nummer 2 og tar med 2 poeng, mens USA med en seier går videre uten poeng. Det betyr at Marokko går til President’s Cup.

Gruppe H

Danmark var suverene i denne gruppen og har hele 70 plussmål etter gruppespillet. De tar med seg 4 poeng til hovedrunden fulgt av Bahrain som får med to poeng og Belgia som går videre uten poeng. I de.nne gruppen ble Tunisia sist og spiller fortsettelsen i President’s Cup.

Gruppe G og H spiller i Hovedrunde IV i Malmö.

Spillesystemet videre

Tre lag fra hver gruppe går videre til hovedrunden. De tar med seg poengene fra innbyrdes oppgjør, mens poeng fra lag som er utslått blir fjernet. De åtte lagene som ble sist i hver gruppe går til President’s Cup.

De to beste lagene i hver hovedrunde går til kvartfinaler som spilles onsdag 25. januar.

Se hele kampoppsettet for VM og les mer om Håndballgutta.

Av Kirsten Birkeland

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer