Tøffere medaljekamp i år, mener Sola-kaptein Wolff

Martine Wolff er kaptein på Sola.

Sola har tatt seriebronse to år på rad. Det blir tøffere å ta den tredje, mener Martine Wolff.

Mens Sola-jentene foreløpig må nøye seg med en fjerdeplass i REMA 1000-ligaen, kom det søndag en internasjonal oppmuntring. Rogalendingene grafset til seg en karamell det føltes ekstra godt å suge på. Nykøbing-Falster ble slått på bortebane i Europa-ligaen, etter fem mål hver av Kristiane Knudsen, Live Rushfeldt Deila og Kristina Novak.

– Ja, det var en kamp jentene syntes det var ufattelig gøy å vinne. Vi fikk vist at et norsk lag kan yppe seg mot toppen i Danmark også, sier Solas 26-årige kaptein. Hun håper på mer moro når ungarske Schaeffler kommer til Stavanger Idrettshall søndag 22. januar. (Solas hjemmehall Åsenhallen er ikke godkjent for gruppespill i E-cupen.) Og Sola har en god statistikk å støtte seg til: På hjemmebane er laget ubeseiret denne sesongen både i serie og E-cup.

– Vi kom til kvartfinalen i E-cupen i fjor, men denne sesongen er vi i en tøffere gruppe. Likevel har vi lyst på en kvartfinale til, og vi skal legge ned det arbeidet som trengs for å få det i boks.

– Hva med resultatene i REMA 1000-ligaen, ubeseiret hjemme og fire bortetap?

– Det startet litt opp og ned, men nå har vi hatt en god periode. Det er gjerne sånn i begynnelsen av en sesong når noen nye har kommet inn og noen har reist videre. Det tar litt tid å få alt til å fungere. Samtidig er det flere lag som har meldt seg på i medaljekampen. Det betyr flere tøffe kamper, og når du ikke er der hundre prosent så er ikke det godt nok.

– Gravide Camilla Herrem er ikke med lenger, hvordan merkes det?

– Hun var en tydelig leder både på og utenfor banen, men heldigvis er hun fortsatt med litt rundt laget. Det tar tid å fylle plassen hennes, men venstrekantene Guro Husebø og Maren Eiken Ravndal – sistnevnte på utlån fra Ålgård ut sesongen – har virkelig steppet opp. Spesielt gøy er det å se at Guro, som har fulgt i fotsporene til Camilla i flere sesonger, griper sjansen når hun får den, sier Martine, som også skryter av trener Steffen Stegavik.

– Steffen har vært med å heve nivået. Han kan faget sitt godt, og jentene er veldig fornøyd med ham, skryter Martine, som liker seg så godt i Sola at hun nå er inne i sin fjerde sesong. Eller skal vi si tre – som spiller.

– Jeg trenger tid på å komme tilbake for fullt etter en korsbåndskade. Det tar litt tid med timingen, erkjenner Martine, som deler linjespillerplassen med Kaja Horst Haugseng (fra den berømte Haugseng-klanen) og Hege Holgersen Davidsen.

20230118 Martine Wolff_linjespiller.jpg

Det er tøffe tak å være linjespiller. Her Martine Wolff i kamp mot Fana. Foto: Kenneth McDowell.

– Hvordan trives du med kapteinsrollen?

– Det er kjekt å få det ansvaret, og det er en fin gjeng å være kaptein for. Jeg må steppe opp når det trengs, og det er en arbeidsoppgave det er gøy å prøve ut, sier Oslo-jenta, som spilte for Nordstrand, Glassverket og Larvik før hun havnet i Sola.

– Jeg hadde ikke sett for meg å bli her så lenge, men nå begynner klubben å få det til, og det er kult å være med i toppen i Norge og spille i Europa, sier jenta som også bidrar til at andre skal ha det gøy med håndballen. Hun har i Stavanger påtatt seg ansvaret for fargerik håndball.

– Det er et fint tilbud i regi av forbundet til mange unge. Kjekt å kunne gi noe tilbake, sier Martine Wolff, som også studerer litt ved siden av med tanke på en lærerutdanning.

Men nå studerer hun mest på hvordan Tertnes skal skal slås på bortebane onsdag kveld.

Les mer om REMA 1000-ligaen

Av Arne Hole

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer