Første del av VM er ferdigspilt, nå venter hovedrunden med tre nye kamper for hver gruppe.

Sju lag har gått gjennom gruppespillet uten å avgi poeng. Det er Spania, Frankrike, Sverige, Norge, Tyskland, Danmark og Egypt. Onsdag starter hovedrunden der de tre beste lagene i hver gruppe krysser med en annen gruppe.

Spillesystemet videre

Tre lag fra hver gruppe går videre til hovedrunden. De tar med seg poengene fra innbyrdes oppgjør, mens poeng fra lag som er utslått blir fjernet. De åtte lagene som ble sist i hver gruppe går til President’s Cup.

Gruppe A

ble vunnet klart av Spania som ikke avga poeng og tar dermed med seg 4 poeng inn i hovedrunden. Montenegro har med seg 2 poeng og Iran går videre uten poeng. Chile ble sist i gruppa og er ute av VM.

Gruppe B

Frankrike var suverene og vant alle sine kamper, dermed får de også med seg 4 poeng videre. Slovenia tar med to poeng og Polen går videre uten poeng. Saudi Arabia går inn i President’s Cup.

Gruppene A og B spiller i Hovedrunde I i Krakow.

Gruppe C

Her var vertsnasjonen Sverige klart best og vant alle sine kamper og står med hele 50 plussmål etter tre spilte kamper. De får med seg 4 poeng videre, Brasil får 2 poeng og Kapp Verde er videre uten poeng. I denne gruppen kom Uruguay sist.

Gruppe D

Her var det en jevnere gruppe der både Portugal, Island og Ungarn tapte en kamp hver i gruppespillet. Alle lagene tar med seg 2 poeng inn i hovedrunden, mens Sør-Korea er ute av VM og spiller President’s Cup.

Gruppe C og D spiller i Hovedrunde II i Gøteborg.

Gruppe E

I denne gruppen var Tyskland klart best med tre seire og får med 4 poeng inn i hovedrunden, Serbia tar med 2 og Qatar går videre uten poeng. Algerie fortsetter med kamper i President’s Cup.

Gruppe F

Norge vant alle sine kamper og får med 4 poeng til hovedrunden. Nederland går videre med 2 poeng og Argentina tar seg videre poengløse. Nord-Makedonia er ute av VM og fortsetter i President’s Cup.

Gruppe E og F spiller i Hovedrunde III i Katowice.

Gruppe G

Egypt var det beste laget her og tar med 4 poeng til hovedrunden. Kroatia ble nummer 2 og tar med 2 poeng, mens USA med en seier går videre uten poeng. Det betyr at Marokko går til President’s Cup.

Gruppe H

Danmark var suverene i denne gruppen og har hele 70 plussmål etter gruppespillet. De tar med seg 4 poeng til hovedrunden fulgt av Bahrain som får med to poeng og Belgia som går videre uten poeng. I de.nne gruppen ble Tunisia sist og spiller fortsettelsen i President’s Cup.

Gruppe G og H spiller i Hovedrunde IV i Malmö.

De to beste lagene i hver hovedrunde går til kvartfinaler som spilles onsdag 25. januar.

Se hele kampoppsettet for VM og les mer om Håndballgutta.

Av Kirsten Birkeland

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer