Foto: Stian Lysberg Solum

I fjor deltok Vetle Eck Aga i sitt første mesterskap. Nå er han en av de første spillerne på taktikktavla.

Vetle Eck Aga har startet i forsvaret i begge de to VM-kampene så langt. Bautaen fra Bodø fikk sjansen også under EM i fjor – da som fersk landslagsspiller. Den sjansen tok han vare på med begge hender.

Dermed er 29-åringen et bevis på at dersom du tar for deg og leverer når muligheten byr seg, så kan resultatet bli at du etablerer deg blant landslagets viktigste spillere.

– At jeg er med i mesterskap for andre gang betyr at man har opplevd litt av det samme før, men jeg var egentlig ganske avslappet i fjor også. Det eneste jeg skal innstille meg på er å gjøre så godt jeg kan i den rollen jeg har – uansett hva det blir til. Jeg tok med meg fra forrige mesterskap at det i noen matcher blir mye spilletid, mens det i noen matcher blir mindre. Du må bare være klar når du eventuelt får sjansen, sier Aga, som kom til Kolstad foran denne sesongen etter å ha spilt i Sverige i fem år.

Etter kampen mot Argentina var Aga representanten for det norske laget på den internasjonale pressekonferansen.

– Jeg opplever at kampen ble delt i to perioder, sa Aga foran journalistene i Tauron Arena da han skulle oppsummere 32-21-seieren.

– De første 20 minuttene spilte begge lag bra. Argentina kom med noen løsninger som gjør det vanskelig for oss i forsvaret. Deretter gjør vi noen justeringer, og fra det 20. minutt og ut synes jeg at vi spiller bra, sa han.                                                     

I dag venter Nederland i VMs tredje kamp i det de fleste antar blir en langt jevnere og tøffere utfordring. Vinneren vil få med seg fire poeng og full pott til hovedrunden, så det er trygt å forvente en intens affære med tøft duellspill og stort tempo.

– Hvordan ser en optimal håndballkamp ut for deg, Vetle?

– Det er vel en kamp der vi slipper inn veldig få mål, og der vi får mange enkle kontringsballer der du kan stå og jobbe i 20-30 sekunder bakover, og så ser du bare at vi har to kanter som er lengst framme – og at ingen fra motstanderlaget rekker å stoppe dem. Så kan du stå der og juble litt, mens du ser at motstanderne er slitne. Det er optimalt – da blir jeg en glad mann.

Nederland-Norge har avkast kl. 20.30 i kveld, og du ser kampen på TV3 og Viaplay.no eller høre på NRK Sport på radio!

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer