Den norske dramaserien Arkitekten konkurrerer om Berlinale Series Award

Eili Harboe som arkitekt i den Berlin-aktuelle serien Arkitekten. Foto: Viaplay Group

Som en av kun sju serier, er den fire episoders dramaserien Arkitekten, av Kerren Lumer-Klabbers og med Eili Harboe i hovedrollen, invitert til Berlinale Series under filmfestivalen i Berlin, der den også kan vinne Berlinale Series Award. 

Serien handler om Julie, spilt av Eili Harboe, som er 30 år gammel og lever i et bilfritt Oslo i nær fremtid. Boligmarkedet har gått helt av skaftet og Julie får ikke boliglån. Når hennes husleie økes, må hun finne et nytt sted å bo. Løsningen blir et bofellesskap i en parkeringskjeller. Julie drømmer om en arkitekt-karriere slik at hun kan kjøpe leilighet. En dag byr en mulighet for suksess seg på jobben. Samtidig spirer et uventet vennskap mellom Julie og den nye naboen, Kaja. Et vennskap som truer både karrieren og Julies overbevisning om at nære relasjoner teller mindre enn materialistiske goder.

Kan vinne pris

Arkitekten er invitert  til Berlinale Series, TV-drama-delen av den årlige Filmfestivalen i Berlin som arrangeres i februar. Her skal den norske serien delta i den offisielle konkurransen om den nyetablerte prisen Berlinale Series Award med serier fra store strømmetjenester som Disney+ og HBO Max. Serien er den andre norske som deltar i konkurransen om Berlinfestivalens TV-pris, etter NRK-serien Heimebane med Ane Dahl Torp. 

Laget for ungt publikum 

Arkitekten er laget for et ungt publikum og er på fire episoder på 18 minutter hver. Den er skrevet av Nora Landsrød og Kristian Kilde, som også hadde ideen til serien og er regissert av danske Kerren Luber-Klabbers. Produsenter er Øyvind Lierhagen Eriksen og Caroline Hitland i Nordisk Film Production som har laget serien for Viaplay Group.  Arkitekten skal ifølge Viaplay ha premiere senere i år, etter verdenspremieren i Berlin.

 • Arna Marie Bersaas
  • Arna Marie Bersaas
  • Lanseringskonsulent utland
  • Telefon: +47 928 13 088
  • E-post: amb[@]nfi.no
 • Jakob Berg
  • Jakob Berg
  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Telefon: +47 971 977 66
  • E-post: jakob.berg[@]nfi.no

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer