Norges Håndballforbund oppfordrer alle som har konkrete mistanker om kampfiksing, til å varsle myndighetene.

Under åpningshelga av Håndball-VM i Polen og Sverige har kampfiksing blitt satt på agendaen i en rekke medieoppslag. Dette som følge av at Sportradar for fem år siden etterforsket rykter og påstander om mistenkelig oppførsel tilknyttet flere toppkamper i europeiske turneringer. Det europeiske håndballforbundet la i går ut en uttalelse der de presiserte at verken politiet eller EHF har mottatt informasjon som ga tilstrekkelig grunnlag for å straffe eller utestenge noen enkeltpersoner.

– For sporten er det alltid uheldig når slike påstander kommer opp. Kampfiksing er en av de største truslene mot idretten. Vi kommer til å be EHF om mer informasjon i denne saken. Samtidig må vi forholde oss til det EHF så tydelig sier, og det er at det ikke er funnet bevis for kampfiksing eller manipulasjon i de aktuelle kampene, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

– Det er selvsagt umulig for Norges Håndballforbund å ha noen mening om de konkrete påstandene før vi vet mer. For oss er det viktig å bruke anledningen til å minne om at alle som har konkrete mistanker eller informasjon om kampfiksing, eller ser annet mistenkelig som tyder på manipulasjon av sporten vår, varsler med én gang. Det er ingenting som tilsier at kampfiksing er noe utbredt problem i vår del av håndballverdenen, men vi må alltid være på vakt, sier Lio.

Har du informasjon eller mistanke om kampfiksing eller manipulasjon? Da ber vi deg varsle via denne nettsiden, eller kontakte politimyndighetene direkte.

Det europeiske håndballforbundet har også en egen nettside for varsling av slik informasjon.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer