Landslagssjefens klare VM-krav

Jonas Wille under Gjensidige Cup i Trondheim. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Fredag kastes VM i gang for Norge. Jonas Wille har planen klar foran sitt første mesterskap som landslagssjef.

Håndballguttas oppkjøringsturnering gikk som planlagt: Tre seire på fire dager ble fasit, og de viktigste forberedelsene før VM er med det unnagjort. Landslagssjefen er godt fornøyd med det laget leverte under Gjensidige Cup i Trondheim.

– Vi har kommet langt med terminologien vår og fått inn en del angrepsprinsipper. Ofte kan det være vanskelig å overføre det vi gjør på trening til kamp, men det synes jeg vi har fått bra til. Ellers har vi fått testet en rekke ulike konstellasjoner, og vi tar med oss mange nyttige verktøy til VM, sier han.

Jonas tok over som landslagssjef for Håndballgutta 1. juli 2022 etter å ha vært assistenttrener for Christian Berge siden høsten 2021. Nå står han foran sitt første mesterskap som landslagssjef, og han har klare forventninger til seg selv og laget.

– Jeg forventer at vi skal prestere bra og at vi har en gruppe som er sultne og motiverte for å gjøre akkurat det. I tillegg er jeg opptatt av at vi skal samarbeide ekstremt bra i alle ledd, både i lederteamet og spillergruppa, for å få så mye som mulig ut av potensialet vårt. Jeg forventer at absolutt alle bidrar til det, og så blir konsekvensen et bra resultat.

VM 2023 spilles i Polen og Sverige fra 11. til 29. januar. Norge spiller sine innledende kamper i Krakow, og møter Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i gruppespillet.

– Nord-Makedonia og Nederland har et nivå som tilsier at de på en god dag kan slå mange av de beste lagene. Argentina er i utgangspunktet rangert litt lavere, men vi må være gode for å slå alle tre, og det tror jeg er bra. Da må vi være på fra start. Samtidig er ingen av de tre motstanderne så gode at vi ikke kan anse oss som favoritter, sier landslagssjefen.

Håndballgutta har to sølv som beste resultat fra VM (2017 og 2019). I EM 2020 tok Norge bronse, mens de endte på henholdsvis 6. og 5. plass i VM 2021 og EM 2022.

De norske gutta drømmer fremdeles om å stå øverst på pallen – men legger heller fokuset på å skape utvikling.

– Vi drømmer selvsagt om medalje, men har stor respekt for at det er et veldig jevnt og høyt nivå. Vi fokuserer derfor ikke på resultatet, men heller på hvordan vi skal utvikle oss og få mest mulig ut av potensialet vårt. Vi ønsker å få mer ut av hver enkelt spiller.

Norge spiller sin første VM-kamp fredag 13. januar kl. 20.30 mot Nord-Makedonia. Kampen sendes på TV3 og Viaplay.

Les mer om VM
Les mer om Håndballgutta

Av Maria Kurth

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer