Espen Christensen tar trenerutdanning mens han fortsatt spiller aktivt.
Foto: Svein André Svendsen

Espen Christensen (37) spiller fortsatt for svenske Kristianstad, men kombinerer det med trenerrolle.

Målvakten samarbeider med Steinar Ege, og sammen har de ansvaret for målvaktene på A- og rekrutt-laget.

– I tillegg til å bidra under samlingene, har Steinar Ege og jeg ansvar for å følge opp målvaktene som er aktuelle for de to lagene. Vi har delt det mellom oss. Jeg ser kamper på video og har en jevn og tett dialog med de jeg har ansvaret for, forteller Christensen.

– Det som er fint med jobben på rekruttlandslaget (LMR), er at samlingene alltid legges til landslagspausene. Da er det en rolig periode for klubben, så det passer veldig bra.

Stavanger-mannen har vært med på alle tre medaljene herrelandslaget har tatt, sølv i VM 2017 og i VM 2019 og bronse i EM 2020.

Siste landskamp var i mars for snart to år siden. Etter å ha vært standby som reserve i OL i 2021, la han opp på landslagsnivå.

Den 192 cm høye målvakten har fortid i klubber i hele Skandinavia og Tyskland, og på landslaget fikk han 112 kamper (2 mål) for Norge i årene 2012–2021.

Klubben han har vært i siden 2020 topper den svenske eliteserien i mesterskapspausen. Så lenge han synes det er morsomt å spille, ser han for seg å fortsette med kombinasjonen spiller og trener.

Kanskje kan det bli en deltidsjobb som målvaktstrener etter karrieren.

– Det er veldig fint å få sjansen til å være med på rekruttlandslaget. Jeg hadde Jonas Wille som trener i Kristianstad forrige sesong, og så dukket denne muligheten opp allerede nå. Det er supert å kunne kombinere spill med å være med her når det er internasjonale uker.

Samlingen i Skien sist helg var andre oppdrag med LMR for Christensen. Den første samlingen var i Sverige i høst, så det startet med kort reisevei til det første oppdraget.

Nå skal han også i gang med målvaktstrener-utdanning i Sverige.

– Hvis jeg både skal spille og være målvaktstrener når det er spillefri, kan det bli mye håndball. Jeg tar trenerutdannelsen, og så får jeg se hva som skjer.

Tanken med et rekruttlandslag er at det skal være så likt som mulig opplegget rundt A-landslaget, slik at overgangen blir lettest mulig. Å ha vært en del av landslaget gir Christensen en god bakgrunn for jobben med LMR.

– Jeg har tatt med meg en del erfaringer, samtidig som jeg må gjøre det til min greie. Jeg skal ikke være en mini-Steinar Ege, men vi samarbeider godt.

Han forteller at det er småting han kan hjelpe målvaktene med. Han instruerer ikke, det er mer en dialog. Det dreier seg tross alt om spillere som allerede er profesjonelle. De vet hva som kreves, er pliktoppfyllende og sultne på å utvikle seg.

Blant spillerne er det blitt høyere status å få være med på rekruttlandslaget, som er plattformen inn mot A-laget. Spillerne flys inn fra sine klubber, og de ser at flere har tatt steget opp.

– Jeg er imponert både over spillernes ferdighetsnivå, innstillingen og lysten til å være med. Vi er kanskje ikke på dansk nivå når det gjelder bredde, men jeg er likevel imponert over nivået og engasjementet fra spillerne.

Av Svein André Svendsen

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer