Juniorgutta kjemper om VM-plass

Lagbilde fra 2022.Foto: Svein André Svendsen

LM02 reiser til Italia for å spille kvalifisering til VM 2023. Trenerteamet har tro på norsk VM-plass.

– Vi må ta en kamp av gangen, være fokuserte og gjennomføre det vi har forberedt oss på de to siste samlingene. Vi har et godt lag med gode spillere og spillertyper med spisskompetanse. I tillegg fungerer gruppa svært godt sammen og det er god energi innad i laget og rundt, så vi er optimistiske, sier trenerduoen Dag Vidar Jonassen og Zarko Pejovic.

Norge møter Tsjekkia og Polen i helgens kvalifisering. Det beste av de tre lagene er sikret en plass i mesterskapet som spilles i sommer.

– Tsjekkia vant Europa Championship nivå B i fjor. På den måten får de nå mulighet til å spille kvalifisering i Italia. Det er et lag vi ikke kjenner så godt, men vi vet nok om forsvarsformasjonen deres, spillestil i angrep og om nøkkelspillere.

– Polen er vi bedre kjent med. Vi vurderer dem som den største konkurrenten i gruppen. Vi har fulgt dem fra det øyeblikket vi visste at vi var i samme gruppe, og vi er kjent med kvalitetene de har, men også svakheter som vi kan utnytte. Polen vant over oss i EM i Portugal i sommer, men vi kommer til å stille opp i et helt annet lys nå, sier trenerne.

Siden mesterskapet i august, har Juniorgutta vært samlet to ganger. Først spilte de en turnering i Ungarn i oktober, før de var samlet et par dager i romjula. Disse samlingene har laget brukt godt.

– Vi startet med forberedelsene til kvalifiseringen allerede på samling i Ungarn. Etter en evaluering av hva som fungerte godt og hva som kan forbedres, var samling i Skien i romjula en fortsettelse av den jobben.

I Skien jobbet laget spesifikt med å definere angrepsspillet sitt mot ulike forsvarsvarianter og å bli tryggere på egne forsvarsprinsipper.

– Det var mye fokus på lagtaktikk 6 mot 6. Samtidig var det en del mental trening med vår mentalressurs Sonny Lodin. Målvaktene har jobbet godt med Sindre Walstad og vist høyt nivå.

I tiden mellom samlingene har trenerne hatt god dialog med spillerne. Spillergruppa har fått video av detaljer som skal jobbes med, i tillegg til at laget hadde et Teams-møte i forkant av samlingen.

– Med andre ord var spillerne godt forberedte til samling. For å optimalisere formen til spillerne før og etter samlingen i Skien og før avreise til Italia, har fysisk trener Håkon Halvorsen og fysioterapeut Eirik Garnvik utarbeidet en periodeplan. Alt i alt kan vi si at vi har optimale forhold inn mot kvalifiseringen, sier trenerne. 

Slik spilles kvalifiseringskampene:

Lørdag 07.01 kl. 15.00 Norge – Tsjekkia
Søndag 08.01 kl. 15.00 Polen – Norge

Les mer om LM02
Les mer om VM-kvalifiseringen 

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer