Larvik HK J20 jubler for finaleplass i NM Junior.

Larvik er klare for sin første NM-finale siden 1999. De møter fjorårets sølvvinner Aker Topphåndball.

Aker sikret seg en plass i finalen etter seier 24-18 over Fredrikstad tirsdag. Fredrikstad kom best i gang og ledet med ett mål til pause, men etter en solid andre omgang var det Aker som kunne juble for seier og sin tredje NM-finale på rad.

Onsdag kveld var det duket for semifinale mellom regjerende juniormester Tertnes og Larvik HK. Larvik gikk raskt opp i ledelsen på bortebane, og avstanden mellom lagene ble større og større. På det meste var norgesmesteren hele ni mål bak.

Tertnes tok grep etter pausen som umiddelbart ga resultater, og 20 minutter inn i andre omgang stod det 24-24 på tavla. Lagene fulgte hverandre tett i noen minutter, men Larvik var skarpest i sluttminuttene og vant til slutt 30-28.

Dermed blir det Aker mot Larvik i finalen. Aker vant NM Junior i 2019 og tok sølvmedalje i fjor, mens Larvik røk ut i kvartfinalen i forrige NM.

NM-finalen spilles lørdag 25. februar kl. 11.30 som en del av Final8-helgen i Arendal.

Les mer om NM Junior

Av Maria Kurth

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer