Vi er et teknologiinteressert fagmiljø ved FFI som forsker på sikkerhetsmekanismer og sårbarheter i PC-er, servere og mobiltelefoner. Vi har et sosialt og kreativt miljø med dyp kunnskap innen cybersikkerhet og teknologi, og nå ser vi etter deg som ønsker å fordype deg i teknologien sammen med oss.

Vi jobber med praktisk, anvendt forskning på nye teknologier og har et solid miljø med kompetanse innen sårbarheter, reversering, maskinlæring, nettverkssikkerhet og programvaresikkerhet. Vi er glødende interessert i faget vårt, og vi liker både å lære og å lære bort. 

Nå søker vi deg med utdannelse innen cybersikkerhet, informatikk, matematikk, fysikk eller andre relevante fagområder, til en spennende jobb innen sikkerhet i moderne datasystemer. Du trenger ikke å være ekspert før du begynner hos oss, men du må være motivert for å utvikle deg faglig. Fagfeltet er i stadig utvikling, så vi kan garantere kontinuerlige muligheter for å utvide din kompetanse. Du får mulighet til å jobbe med forskere innen cybersikkerhet, og FFI gir deg ressurser og muligheter til å bli en av de beste i fagfeltet. Hos oss kan du utvikle deg helt fra nyutdannet til ekspert, og du får stor frihet til å velge metoder og verktøy som passer best for deg. Dette vil gi deg en ettertraktet kompetanse som blir stadig mer etterspurt i samfunnet.

Som forsker ved FFI får du daglig bryne deg på allsidige og utfordrende problemstillinger på ulike plattformer. Dette innebærer tid til reversering av kompilert kode og sårbarhetsanalyse av programvare og andre faglige dypdykk, uten å forstyrres av administrativt mas. Du må like å lære om ny teknologi, være selvstendig, ha motivasjon for anvendt forskning og ha gode evner til problemløsning. Det er også en fordel med interesse for sikkerhet og forsvar.

Nødvendige kvalifikasjoner er utdanning med gode resultater fra universitet eller høgskole på master- eller doktorgradsnivå innen de relevante fagområdene. Du må ha gode samarbeidsevner, samtidig som du kan arbeide selvstendig og ta egne initiativ. Du må kommunisere godt skriftlig og muntlig, på både norsk og engelsk. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi kan tilby utfordrende og spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. Nyutdannede og kvinner oppfordres til å søke. Vi oppfordrer også kandidater som leverer masteroppgave våren 2023 om å søke.

De som søker denne stillingen må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres på høyeste nivå. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no. Den som ansettes kan ikke inneha annet statsborgerskap enn norsk.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ, og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å henvende deg til forskningsleder Tormod K. Sivertsen tlf. 63 80 72 20 eller tlf. 90 07 99 15, e-post: [email protected]

Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevant for stillingen, innen 8. januar 2023. Ref. nr. 2022/02503.