Tre norske kvinnelag er klare for gruppespillet i European League. Torsdag ble gruppene trukket.

Trekningen foregikk i Det europeiske håndballforbundets lokaler i Wien torsdag formiddag.

Fana har vært gjennom to kvalifiseringsrunder før gruppespillet, mens Sola har spilt én. Molde Elite var direkte kvalifisert til gruppespillet. 

Fana spiller e-cup for første gang denne sesongen og har vist gode takter i kvalifiseringsrundene. Laget beseiret sveitsiske SPONO Eagles på overbevisende vis i andre kvalifiseringsrunde, før de slo ut tyske Buxtehuder SV i den tredje. Nå er de klare for gruppespillet. 

Sola spilte European League i fjor og tok seg kvartfinalene. Spanske Rocasa Gran Canaria var Solas motstander i årets kvalifiseringsrunde, og Sola gikk seirende ut 66-57 sammenlagt etter to kamper.

Molde har spilt kvalifisering til European League to sesonger på rad, men har ikke lykkes med å ta seg til gruppespillet. I år får laget sjansen når de er blant fire lag som ble direkte kvalifiserte til gruppespillet. 

Lagene var fordelt på fire nivåer til dagens trekning, og lag fra samme land kunne ikke trekkes til samme gruppe. Dermed ble de norske lagene fordelt på tre av de fire gruppene. 

Gruppespillet starter 7./8. januar, og siste runde før kvartfinalene er berammet til 18./19. februar. Første- og andreplass i hver gruppe går videre til kvartfinalene.

Slik ble gruppene i European League:

Gruppe A

Molde Elite (NOR)
ES Besancon Feminin (FRA)
BV Borussia 09 Dortmund (GER)
Siófok KC (HUN)

Gruppe B

Ikast Handbold (DEN)
Motherson Mosonmagyarovari KC (HUN)
Neptunes de Nantes (FRA)
Fana (NOR)

Gruppe C

DVSC Schaeffler (HUN)
Nykøbing Falster Håndbold (DEN)
Sola HK (NOR)
HC Podravka Vegeta (CRO)

Gruppe D

Paris 92 (FRA)
Praktiker-Vác (HUN)
SCM Ramnicu Valcea (ROU)
Thüringer HC (GER)

Les mer om EHF European League