Jenni Nordborg. Foto: Lif

LIF satser på Life Science og ansetter Jenni Nordborg. Hun kommer fra stillingen som den svenske regjeringens Life Science-koordinator.

Nå starter hun altså i Lif (svenske LMI) der hun skal lede arbeidet med å løfte bransjens posisjoner internasjonalt. Hun starter med det svenske formannskapet i EU, skriver Lif.

Som regjeringens Life Science-koordinator har hun vært helt sentral i arbeidet med å jobbe frem den svenske Life Science-strategien, og en sterk pådriver for å sette i verk nødvendige satsinger og lovendringer innen områder som helsedata, kliniske studier og presisjonsmedisin.

Hun tiltrer i den nyopprettede Lif-stillingen i januar. Fra da av har hun ansvar for kontakten med blant andre europeiske legemiddelindustriforeningen EFPIA, den globale legemiddelindustriforeningen IFPMA, den europeiske organisasjonen for mindre Life Science-selskaper, EUCOPE og den europeiske organisasjonen for reseptfrie legemidler, AESGP.

– Jenni har stor kunnskap om hele Life Science-sektoren både i Sverige og internasjonalt, og har et stort nettverk. Hun har dyp forståelse for de ulike aktørenes drivkrefter og utfordringer, og hun kommer til å bli en sterk og positiv kraft for å styrke og utvide Lifs internasjonale posisjon – spesielt i Europa. Utviklingen i Sverige er helt avhengig av prosessene i EU, og hun kommer til å fortsette å jobbe for å styrke Sverige som Life Science-nasjon, sier Anders Blanck, administrerende direktør i Lif.