Richard Bergström hilser på statsminister Jonas Gahr Støre og helseminister Ingvild Kjerkol. Foto: Foto: Helse- og omsorgsdepartementet

Bergström og Sverige sørget sammen med EU for at Norge ble inkludert i EUs innkjøpsordning og fikk tilgang til covid-19-vaksiner på linje med EU-landene. Fortensteordenen får han for «særlig fortjenestefullt virke for Norge og menneskeheten.»

– Richard Bergström og Sverige fortjener en stor takk fra Norge for at vi fikk tilgang til vaksiner mot covid-19, og dermed en vei ut av pandemien. Dere gjorde mer for Norge i denne saken enn man kan forvente av et naboland, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Han siterer dermed fra koronakommisjonens rapport, der store deler av kapittelet om vaksinetilgangen er viet Bergströms innsats.

Også helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol takker den viktige svensken.

– Hadde det ikke vært for Bergström og Sverige, hadde vi måttet vente lenger på vaksiner. Det ville vært en veldig vanskelig situasjon hvis Europa fikk vaksiner, mens Norge sto utenfor. Slik gikk det heldigvis ikke, sa hun, da ordenen ble del ut denne uken.

I Legemiddelpodden kan du høre Bergström selv fortelle om hvordan han fikk dette til

På kongehuset.no kan du lese mer om fortenesteordenen

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer