Fire nye lag jublet over plass i Final8

Kveldens mest spennende kvartfinale var oppgjøret mellom Fana og Sola. Kristina Novak scoret 11 mål. Foto: Kjell Eirik Henanger

Åtte seniorlag er nå klare for tidenes første Final8. Semifinalene trekkes fredag kl. 12.

Etter kvinnenes kvartfinaler onsdag kveld er alle semifinalistene i seniorklassene kjent. Herrelagene ble klare i slutten av november. Onsdag kveld ble Vipers, Sola, Byåsen og Storhamar klare for kvinnenes semifinaler.

Lagene er klare for sesongens nysatsing Final8. Det nye NM-konseptet, med semifinaler og finaler samme helg, samt juniorenes finaler, arrangeres i Arendal 24.–26. februar. 

Fana–Sola 27-30 Det ble et forrykende oppgjør mellom Fana og Sola, som begge kjemper om en plass i gruppespillet i EHF European League. Også forrige sesong møttes de to lagene til kvartfinale i Bergen.

Men for å holde oss til kveldens begivenheter, fulgte lagene hverandre fra start til mål i et meget tett og spennende oppgjør. Til slutt var det Sola, NM-finalisten fra 2020, som var best i de avgjørende sluttminuttene av de to som spiller kvalifisering til Europa.

2022 Sola NM.jpg

Byåsen–Molde 31-26 Byåsen ønsket revansj fra det forsmedelige serietapet borte for Molde i oktober, og gikk kontant ut fra startblokkene. Trønderne ledet med mellom to og fire mål i mesteparten av omgangen. Ti minutter etter hvilen var imidlertid Molde à jour på 19-19.

Byåsen gikk rett tilbake i ledelse og fikk noen måls avstand til Molde, som spilte NM-finale forrige sesong. Byåsen skulle gjerne nådd sin 17. finale og fikk de nødvendige målene til at de fortsatt er med i kampen om finaleplassen, etter at de klarte å holde på ledelsen kampen ut.

Molde er allerede klar for gruppespillet i European League, som starter i januar. Til helgen vet vi om det blir tre norske lag i gruppespillet.

2022 Byåsen NM.jpg

Aker–Storhamar 23-39 Storhamar kom rett fra god innsats i Champions League, der det ble ettmålstap i Podgorica. Hamar-laget, som har to finaler fra før, er ett steg nærmere en plass i sesongens NM-finale. Gultrøyene fikk tidlig en luke, som de beholdt til pause.

Storhamar holdt seg 4-5 mål foran i 40 minutter, men så begynte det å øke på. Ti minutter før slutt skilte det ti mål mellom lagene, og med ni minutter uten scoring for hjemmelaget midt i sluttomgangen ble det tøft.

2022 Storhamar NM.jpg

Fredrikstad–Vipers 24-40 Regjerende mester Vipers, med fem strake NM-titler i beltet, gjestet Fredrikstad, der det var jevnt i 40 minutter i serieoppgjøret i høst. I kvartfinalen ble det ikke akkurat like spennende.

Vipers var i føringen 6-0 før hjemmelaget scoret, og gjestene ledet hele 24-9 til pause. Avstanden holdt seg etter pause, og det endte med seier 40-24 til Vipers, som spilte kvartfinalen i NM mellom to oppgjør mot bunnlaget Banik Most i Champions League-gruppa.

2022 Vipers Nm.jpg

Semifinalene i NM senior trekkes fredag 9. desember. Trekningen blir streamet direkte på NHFs Facebook-side og Final8-siden på Facebook fra kl. 12.00. 

Mer om Final8 og NM senior
Slik spilles kampene i Final8
Informasjon om billetter til Final8

Av Svein André Svendsen

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer