Vi demonstrerer for ny husleielov

Vi markerer kravet om en ny husleielov med en demonstrasjon foran Stortinget onsdag 30. november klokka 1800.

Etter mer enn ett år med en Arbeiderparti-ledet regjering, merker leieboerne lite eller ingen bedring. Tvert imot – boligprisene på leiemarkedet har økt mye det siste, og på toppen av en rekordhøy KPI-økning, er det mange leieboere som må forvente seg en justering av husleia som ikke står i stil med veksten i lønns- og trygdeytelser.

Økningen i antall fattige nordmenn er på alles lepper, og oppleves akutt, men vi som jobber med boligpolitikk vet at det er mangelen på en rettferdig boligpolitikk som er den drivende årsaken til økningen i ulikhetene vi har sett i Norge de siste årene. Nå som vi har en priskrise forårsaket av krig og pandemi, velter lasset for de tidligere som akkurat har klart seg.

Noe av det viktigste vi kan gjøre for å skape stabilitet for leieboerne, er å lage en ny husleielov. Dette er en av Leieboerforeningens viktigste kampsaker, og sammen med LO og Forbrukerrådet er vi klare i vårt krav om at det må nedsettes et lovutvalg som lager en helt ny husleielov. En ny lov som sikrer botrygghet, medvirkning og leieprisvern for leieboerne.

Akkurat nå sitter regjeringen med budsjettpartner SV i forhandlinger om neste års statsbudsjett. Vi håper en ny husleielov vil legges inn som et såkalt verbalvedtak i budsjettforliket. Et lovutvalg som skal utarbeide det nye lovverket er en tilnærmet gratis budsjettpost som ikke vil ha innvirkning på andre budsjettposter. Vi har ventet lenge på at regjeringen skal sette i gang med dette arbeidet, og nå er det på tide at arbeidet kommer i gang.

Vi markerer kravet om en ny husleielov med en demonstrasjon foran Stortinget onsdag 30. november klokka 1800. Da vil vi også overlevere oppropet vårt, som flere andre organisasjoner har tilsluttet seg.  Oppropet finner du lenger nede i artikkelen, og arrangementet finner du på Facebook her

Del gjerne arrangementet på facebook, og møt opp på Eidsvolls plass hvis du er i nærheten!

Opprop for en ny husleielov

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer