Bli med på problemløsing med spesialstyrkene

Fra demo ved Forsvarets spesialkommando. Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret

Vil du utvikle nye kommunikasjonsløsninger sammen med norske og amerikanske spesialstyrker? Vi ser etter relevant personell fra industri, Forsvaret og akademia til en workshop i Oslo 30. januar til 2. februar 2023.

Workshopen arrangeres av United States Special Operations Command (USSOCOM) i samarbeid med FFI og Forsvarets Spesialstyrke (FS).

Dette er første gang USSOCOM arrangerer en slik workshop utenfor USA. Ett av målene med arrangementet er å tiltrekke seg nye tanker om fremtiden.

– Å forstå fremtiden er vanskelig. Noe av problemet handler om manglende evne til å kunne forestille seg de endringene som kommer, sier Mats Rjaanes ved FFI Special Operations Research and developement (SORD) . 

– Ofte tror vi at fremtiden blir for lik der vi er i dag. Andre ganger er de som forsøker å se for seg fremtiden for like, enten i form av utdanning, bakgrunn eller virkelighetsoppfatning.

En unik mulighet

Under workshopen vil arrangørene bruke en metodikk de kaller «design thinking». Målet er å komme opp med konsepter og løsninger på fremtidige problemer under paraplyen: Joint and Partner Communications in a Contested and Austere Environment. Kort fortalt – hvordan kan fremtidens spesialsoldater opprettholde kommunikasjon i et krevende og fiendtlig miljø. 

– Dette handler om mer enn å utvikle sabotasjesikker kommunikasjon. Vi snakker om alt som gjør at kommunikasjon fungerer under vanskelige forhold. Det kan være både batteriløsninger, alternativer for høy båndbredde (laserkommunikasjon) og skjermer som virker når det er kaldt.

– Hvis du har unik erfaring, innsikt som treffer tematikken til arrangementet eller perspektiver som utfordrer dagens status-quo, kan det være akkurat deg vi er på utkikk etter, sier Rjaanes.

Han mener workshopen gir industribedrifter en unik mulighet til å vise seg frem.

Deltagerne som blir plukket ut til workshopen kan blir invitert til fremtidige arrangementer hvor man tar ide og konsept videre til prototyping og utvikling.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer