Malin Aune i kampen mot Ungarn Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Vi skal gjøre det vanskelig for dem, sier Nora Mørk foran kampen mot Danmark onsdag.

Malin Aune, Stine Skogrand og Nora Mørk forteller om EM hittil og kampen mot danskene.

Tre hviledager i mesterskapet var lenge for Håndballjentene, og det var godt å komme i gang med hovedrunden. Etter seier over både Sverige og Slovenia, er det bare Danmark igjen før semifinalen fredag som allerede er sikret. 

Vi spurte Malin Aune om hvordan hun ser på mesterskapet hittil?

– Det har vært veldig bra. Første prioritet har vært å vinne alle kampene, og det har vi klart. Vi har også klart å utvikle spillet og er blitt bedre og bedre kamp for kamp. Vi er aldri helt fornøyde, for det er alltid noe som kan bli bedre, men vi er på vei mot toppnivået, fastslår høyrekanten.

Utover i mesterskapet blir motstanden hele tiden tøffere, da blir også Norge bedre, mener Malin:

– Vi klarer å dra hjem de jevne kampene, og det er viktig i mesterskapet. For i denne delen av EM er det bare gode lag igjen, og Frankrike er laget i den andre gruppen som gjør det klart best, avslutter hun.

Onsdag er det klart for den siste kampen i hovedrunden mot Danmark som kanskje er det laget Håndballjentene har spilt flest kamper mot gjennom tidene.

Stine Skogrand har spilt 13 av dem og vunnet alle med unntak av den første (i 2014).

– Vi liker danskene, mange av oss spiller jo med og mot dem til daglig, sier hun som selv spiller i Ikast.

Da lagene møttes i Intersport Cup for to uker siden, kom Håndballjentene dårlig ut fra start, men hentet seg inn og vant med et mål til slutt.

– Vi beholdt roen og jobbet oss inn i kampen. De kommer jo med mye power og fysikk, og de jubler for alle taklinger og hvert mål. Så dette kan bli en tøff kamp, begge lagene har jo lyst til å vinne kampen og dermed også gruppen, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

20221115 Stine Skogrand.jpg
Stine Skogrand jublet i kampen mot Sverige. Foto: Beate Oma Dahle/NTB.

Skulle det bli tap mot danskene, venter sannsynligvis Frankrike i semifinalen.

– Det tenker vi ikke så mye på. Men Frankrike har vært gode, så det er greit å unngå dem så lenge som mulig, sier bergensjenta.

Og nettopp det franske laget var tema hos mange av journalistene på tirsdagens pressetreff.

– Frankrike skiller seg ut fra de øvrige lagene i den andre hovedrundegruppen, vi vil helst ikke møte dem i semifinalen. Men vi tar det vi får, og det er vi flinke til, fastslår Nora Mørk som er mest opptatt av kampen mot Danmark onsdag kveld.

– Vi skal bruke denne dagen godt og forberede oss på det meste. Vi skal restituere godt, legge taktikk og planlegge. Så stiller vi godt forberedt til start onsdag kveld. Da skal vi gå all inn for å stoppe danskene – vi skal gjøre det vanskelig for dem, sier Nora som selv spiller i danske Esbjerg der hennes trener Jesper Jensen også er trener for det danske landslaget.

Saken fortsetter under bildet.

20221115 Nora Mørk.jpg

Nora Mørk på pressetreff i Ljubljana. Foto: Beate Oma Dahle/NTB

– Jeg vet at Jesper er en god taktiker og kan komme med forskjellige ting. Han kjenner det norske laget godt. Det kan være en liten fordel, men alle kan se kamper og videoer og analysere på forhånd. Så er vi også gode taktikere og skal stille godt forberedt på det meste, fastslår hun.

Kampen mot Danmark har avkast onsdag kl. 20.30og kan ses på TV3 eller viaplay.no og høres på NRK Sport på radio.

Les mer om Håndballjentene i EM

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer