Skymoen ny LMI-sjef: – Skal jobbe videre med kursen som allerede er staket ut

– Vi står midt i mange viktige saker politisk, og som ny leder i LMI er det viktig for meg å gjøre organisasjonen best mulig i stand til å holde farten oppe på disse prosessene.

Det sier Leif Rune Skymoen.

I dag ble det kjent at han tar over jobben som administrerende direktør i LMI, etter Karita Bekkemellem som i september ble leder i den nye landsforeningen NHO Geneo.

Skymoen har siden 2015 vært daglig leder i det norske legemiddelproduksjonsselskapet Curida, som har fabrikk på Elverum og produksjonslab på Ås – og nærmere 200 ansatte.

– Det blir veldig rart å skulle forlate Curida, som har vært en stor del av livet mitt i 8 år. Jeg var med på å etablere selskapet i 2015, og er veldig stolt av det vi har fått til – ansatte og ledelse i nært samarbeid. Jeg er evig takknemlig for at jeg har fått være med på den reisen, og jeg mener vi har skapt et veldig spennende utgangspunkt for videre satsing, sier Skymoen.

Overlater Curida til Ole Dahlberg

Han kan allerede i dag røpe hvem som blir ny sjef i Curida: Ole Dahlberg, daglig leder i Curida Diatec og tidligere sjef i ThermoFisher og Dynal.

Hør podkast med Leif Rune Skymoen og Dahlberg: Hvorfor har Curida kjøpt Diatec?  

– Ole og jeg har jobbet sammen gjennom hele 2022, både med strategi for Curida og med å se på ulike oppkjøp. Vi er veldig glade for at han først har engasjert seg i Curida Diatec og nå også i resten av Curida. Ole og jeg kommer til å fortsette å jobbe sammen i en periode før jeg går over i LMI. Eksakt dato er ikke bestemt, men jeg tiltrer trolig i første kvartal 2023, sier han.

LMI en viktig aktør

Gjennom jobben i Curida og som mangeårig styremedlem, kjenner han legemiddelindustriens bransjeforening godt.

– LMI er en viktig aktør i  å bidra til å utforme politikk og virkemidler som er relevante i norsk helsetjeneste og samfunnsliv. Blant annet å bidra til at pasienter i Norge får tilgang til nye legemidler, at innovasjonene industrien kommer med settes pris på, og at det bygges en sterkere helsenæring. LMI er en profesjonell organisasjon med flinke folk som jeg gleder meg til å jobbe tettere sammen med om dette, sier Skymoen.

LMIs strategi blir veiviseren

– Hva blir det viktigste for deg å ta fatt på når du starter?

– Vi står midt i mange viktige saker politisk, så det er viktig for meg å gjøre organisasjonen i best mulig stand til å holde farten oppe på disse prosessene. LMI har en ny strategi, der rask tilgang til nye medisinske løsninger, en innovativ helseinfrastruktur og næringsutvikling er de tre sentrale pillarene. Dette blir derfor de tre viktigste temaene å jobbe for fremover. Og så har organisasjonen stått en periode uten leder, så det blir viktig å samle troppene og jobbe med organisasjonen. Dessuten vil jeg sette meg ned med hvert enkelt av de 60 medlemsselskapene så jeg får tatt pulsen på hva som skjer der ute, og hvordan vi som bransjeorganisasjon kan bidra.

– Det har vært spekulert lenge på hvem som blir ny leder i LMI. Hvordan har det vært å holde denne prosessen hemmelig?

– Det er bra at det har vært en svært grundig prosess, og jeg er både glad for at jeg fikk jobben og lettet over at jeg endelig kan informere om det. Det føles befriende, for det har jo blitt noen spørsmål de siste månedene som jeg ikke har kunnet svare ordentlig på, smiler han.

Fotball, politikk og Hendrix

Skymoen kommer opprinnelig fra Flisa i Innlandet, men bor på Høvik i Bærum med samboer, to barn og ett bonusbarn.

– Jeg er veldig glad i fotball og musikk. Musikksjangermessig er det et vidt spenn, men når jeg lytter skal det helst være noe med gitar. Og hvis Jimi Hendrix spiller gitaren, er det ekstra stas.  Jeg spiller også gitar selv, og har en hund som er veldig glad i å synge med, røper han.

Politikken er ikke bare med i arbeidsdagen, den blir også med hjem.

– Jeg liker å følge med på politikk, både norsk og internasjonal. Engasjementet for en bedre legemiddelpolitikk og en mer ambisiøs næringspolitikk på legemiddelfeltet har jeg hatt i mange år. Det har vært en del av hverdagen min de siste 10-12 årene, og nå ser jeg frem til å bruke en enda større del av min tid til å jobbe med dette.

Allsidig bakgrunn

Skymoen er utdannet Cand.pharm. fra UiO med hovedfagsår ved University of Oxford, samt Executive Master of Management på BI. Han jobbet først som apotekfarmasøyt, før han kom over i legemiddelindustrien i 2002, som legemiddelkonsulent i Eli Lilly. Der gikk han gradene i norsk og europeisk organisasjon – og endte som øverste sjef i Norge. Fra legemiddelindustrien gikk han i 2013 til organisasjonslivet, som leder for Nansen Neuroscience Network, som samler forskningsmiljøer, oppstartselskaper og etablert industri innen nevrovitenskap.

Så bød muligheten seg i legemiddelindustrien igjen – da som industribygger i Curida. Skymoen var med og grunnla Curida i 2015, med utgangspunkt i Takeda Nycomeds fabrikk i Elverum. Han har ledet selskapet fra etablering og fram til de i dag har 190 ansatte, fire produksjonsanlegg i Norge og en sterk kundebase i det internasjonale farmamarkedet.

Skymoen har de siste årene også vært styreleder i teknologiselskapet Nordic Brain Tech, i tillegg til andre styreverv i selskaper og organisasjoner.

Og nå venter altså sjefsjobben i LMI.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer