Ole Dahlberg ny Curida-sjef

Ole Dahlberg, som i mange år har vært sjef i Thermo Fisher Scientific og Dynal, blir ny sjef i Curida.

Dahlberg er utdannet genetiker og biolog, og har de siste årene bodd i California i USA der han har ledet en av divisjonene i Thermo Fisher Scientific – med ansvar for 4000 ansatte. I Norge holder Thermo Fisher Scientific til på Lillestrøm og i Oslo og produserer de unike Ugelstadkulene, eller Dynabeads, som de også kalles. Dette er en norsk revolusjon i verdensklasse og teknologien bidrar blant annet til å redde barn med leukemi i sen fase.

Etter oppholdet i USA kom Dahlberg hjem til Norge i fjor, og jobbet for seg selv og blant annet sammen med Leif Rune Skymoen. I september ble det kjent at Curida kjøpte legemiddelprodusenten Diatec, og at Dahlberg tok over som leder for Curida Diatec i integreringsprosessen.

Legemiddelpodden #18: Hvorfor har Curida kjøpt Diatec?

Nå tar altså Skymoen over som administrerende direktør i LMI, mens Dahlberg skal lede både Curida Diatec og Curida.

– Jeg har fulgt med begge selskaper gjennom mange år, og har veldig respekt for kompetansen begge selskapene har. Dette er et unikt startpunkt for å bygge mer industri innen life science, som vi trenger i Norge. Vi har mye god forskning, og etter hvert mange oppstartsselskaper, og de trenger en partner til å ta produkter til markedet. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven, sier Dahlberg.

Les også

Curida kjøper legemiddelprodusenten Diatec

Ugelstadkulene er blitt eget frimerke

Har en kule å takke

Innovasjonsprisen til ThermoFisher

ThermoFisher vant Tech Awards

Kula vår blir bare viktigere og viktigere

Redder barn med leukemi

Livreddende samarbeid om langtkommen kreft

Fortalte historien om Emily-medisinen

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer