Verdifull trening før EM kastes i gang

Landslagssjef Thorir Hergeirsson og trener Tonje Larsen under Intersport Cup. Foto: Beate Oma Dahle

To seirer og ett tap ble fasit i Intersport Cup. Nå er Håndballjentene klare for nok et EM.

Håndballjentene er på plass i EM-byen Slovenia etter noen lærerike dager i Intersport Cup i forrige uke. Nederland, Danmark og Brasil ga god motstand i den siste testen for mesterskapet.

– Turneringen startet litt tøft med nederlag mot Nederland, men jeg synes vi jobbet oss bra opp etter det. Vi fikk noen utfordringer mot forsvarsspillet til Brasil, men det er fint å ha møtt det også før vi skal i gang med EM. Totalt sett var det en veldig god treningsuke, oppsummerer landslagstrener Tonje Larsen, som mener laget tar med seg flere viktige læringer inn i mesterskapet.

– Spesielt samspillet i forsvar og angrep. Vi hadde kun to treninger sammen i løpet av turneringen, så det var lite. Vi må se litt mer på overtallsspillet vårt slik at vi er mer effektive i EM, og i kontringsspillet må vi ha klare baner på hvor vi skal løpe. Vi bytter en del, så det blir litt kluss i fremoverspillet. Vi tar med oss mye av det vi har trent på og fått til inn i mesterskapet.

Med syv mesterskapsdebutanter i troppen, var det mye som skulle terpes på i dagene før EM. Trenerteamet er godt fornøyd med måten de nyeste spillerne har kommet inn i laget på.

– De har tatt steg for steg og er konsentrerte på de viktigste tingene, så får finspillet komme etter hvert når de har blitt trygge på samspillet med de andre. Vi så det i kampen mot Brasil, med Kristina Novak som spilte utrolig bra. I tillegg har du Ane som jobber og sliter i forsvaret, og tar mange dueller på linja. Hun gjør det også veldig bra. Thale har også vært en viktig spiller for oss gjennom de tre kampene her, sammen med de andre nye.

Fredag kveld starter gruppespillet for de regjerende EM-mesterne. Kroatia er første motstander ut, før Ungarn og Sveits venter om få dager.

– Jeg husker kampen mot Kroatia for to år siden. Det er et lag som kan spille håndball, så vi må være på fra start. Sveits var med i Golden League i Danmark i oktober. De har mange spillere som spiller i utlandet, så det er et ålreit lag. Så avslutter vi med Ungarn – de er jeg spent på i år. De har gode målvakter, kantspillere og spillere i flere posisjoner, men de har vel aldri slått helt igjennom. Det jobbes godt der, så jeg er spent på hva de kommer med, sier Larsen.

Se Norge – Kroatia fredag kl. 20.30 på TV3. 

Les mer om EM 2022

Av Maria Kurth

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer